Debat over Parlement en Europese besluitvorming, 13 februari 2008

08/02/2008 16:59



Europees Parlement Den Haag



Uitnodiging voor debat over Parlement en Europese besluitvorming

In het protocol over de rol van nationale parlementen in de Europese Unie aangehecht aan het Verdrag van Lissabon, wordt getracht de betrokkenheid van nationale volksvertegenwoordigingen bij het Europese besluitvormingsproces te vergroten. Echter, de uitwerking van deze gele en oranje kaart procedure is nog onzeker en veronderstelt ook samenwerking met het Europees Parlement. Om dit onderwerp verder te belichten organiseren Instituut Clingendael en Bureau Europees Parlement Den Haag op 13 februari een expertseminar over het Parlement en Europese besluitvorming.

Het thema zal worden ingeleid door :

Han ten Broeke, lid van de Tweede Kamer voor de VVD en lid van de Tijdelijke (Gemengde) Commissie Subsidiariteitstoets

Kathalijne Buitenweg, lid van het Europees Parlement voor GroenLinks.

Na hun beider bijdragen waarin zij respectievelijk de rol van het Nederlands parlement en die van het EP zullen belichten, zal er ruimte zijn voor vragen en discussie. De bijeenkomst zal worden voorgezeten door Jan Rood, hoofd Clingendael Europese Studies Programma.

Datum: Woensdag 13 februari 2008
Plaats: Haags Historisch Museum, Korte Vijverberg 7, Den Haag Tijd: Ontvangst vanaf 16.30, aanvang 16.50 uur

Het seminar is het derde in een reeks van expertseminars, die onder de naam Europa Actueel worden gehouden in het Haags Historisch Museum. Voor deze expertbijeenkomsten worden vertegenwoordigers uit de politiek, wetenschap, advies, beleid en journalistiek op persoonlijke titel uitgenodigd. Graag nodigen wij u bij deze uit voor deze bijeenkomst. Gaarne aanmelden vóór 11 februari a.s. door een e-mail met uw naam en organisatie te sturen aan cesp@clingendael.nl. Gezien het beperkte aantal plaatsen zal inschrijving geschieden op volgorde van aanmelding.