Persuitnodiging: gesprek met top palmolieproducent Sime Darby 13-02

12/02/2008 15:39



PRLT Communicatie B.V.



Uitnodiging voor persontmoeting met top Sime Darby, 's werelds grootste palmolieproducent, moederbedrijf van Unimills in Zwijndrecht (producent van oliën en vetten voor toepassing in levensmiddelen)

Items:
Sime Darby kondigt nieuwe investeringen in Europa bij Unimills aan en bevestigt volledig commitment voor duurzame palmolie Duurzaamheid:
Volledige toepassing van de RSPO-criteria m.b.t. duurzaamheid van palmolieplantages (RSPO = Roundtable on Sustainable Palm Oil) Sime Darby wil de eerste zijn die de plantages volgens de RSPO-criteria gecertificeerd heeft Sime Darby wil de leidende producent van duurzame palmolie worden Nieuwe investeringen bij Unimills, Zwijndrecht, Nederland:
Nieuw Siem Darby innovatiecentrum Europa
o nieuwe innovatielaboratoria om nieuwe gezondere plantaardige vetproducten te ontwikkelen o nieuwe pilot plant
o nieuwe overdekte laadhal met de modernste telescopische laadsystemen voor vrachtwagens Nieuwe fabriek om functionele vetten te maken met behulp van moderne enzymtechnologie o deze fabriek stelt Unimills in staat om leidende marktpositie voor plantaardige vetten voor margarines en spreads verder te versterken met groene technologie om gezondere producten te maken o ambitie om marktleiderschap op dit gebied in Europa verder uit te bouwen uitbreiding van opslagcapaciteit van olie op het terrein van Unimills met ongeveer 10.000 ton Sime Darby is alle opties aan het onderzoeken om verder uit te breiden op het gebied van plantaardige olieraffinage en het maken van specialty producten in Europa. Zodra deze opties geëvalueerd zijn, zullen verdere mededelingen volgen.

Locatie: Hotel Westin, Room Rotterdam 1 Floor R, Weena 686, Rotterdam Datum: woensdag 13 februari 2008 Tijd: 09:30 tot 10:30 uur

Aanwezig namens Sime Darby:
Tun Musa Hitam, Chairman of the Board (Voorzitter Raad van Commissarissen, voormalig minister van Economische Zaken van Maleisië) Dato' Seri Ahmad Zubir Murshid, CEO (voorzitter Raad van Bestuur)

Aanwezig namens Unimills:
Dr. Alexander van der Klauw, General Manager

Informatie over Unimills en Sime Darby
Unimills (www.unimills.com) is een toonaangevende Europese producent van plantaardige oliën en onderdeel van de Sime Darby Group (www.simedarby.com). Dit is een Maleisisch conglomeraat met belangen in de palm- en kokosplantages, raffinaderijen voor plantaardige oliën en vetten, energiesector, industriële apparatuur en motoren. Het concern heeft 100.000 medewerkers in twintig landen. Sime Darby is een fusiebedrijf van Unimills' vorige moederbedrijf Golden Hope met twee andere Maleisische bedrijven en is nu de grootste Maleisische onderneming De Nederlandse milieuminister Jacqueline Cramer heeft onlangs (december 2007) een werkbezoek gebracht aan Sime Darby.

Unimills is actief lid van de Roundtable on Sustainable Palm Oil (RSPO), het brede maatschappelijke platform dat zich inzet voor duurzame productie van palmolie. Een van de Sime Darby bedrijven is medeoprichter van dit duurzaamheidsinitiatief, dat inmiddels breed gesteund wordt door overheden, natuurbeschermingsorganisaties, plantagebedrijven en levensmiddelenindustrie. Sime Darby heeft meerdere internationale onderscheidingen ontvangen voor zijn inzet voor duurzaamheid. Zo kreeg het van de Verenigde Naties de Global 500 Award voor zijn Zero Burning beleid.

Unimills produceert in Zwijndrecht jaarlijks meer dan 200 producten op basis van plantaardige oliën en vetten voor de hele Europese markt. Met alle moderne olieraffinagetechnologieën worden bij Unimills gezonde en functionele ingrediënten op maat gemaakt voor levensmiddelen en andere toepassingen. De producten worden verkocht onder merknamen als Delico (hardstock voor margarine en spreads), GoldBake (deegvetten voor de bakkerij), Prifex (vetflakes) en Cremex (gezonde vetten voor ijs).

Aanmelden
Graag uw komst z.s.m. melden aan de perscontactpersoon:
Bert Stoutmeijer (PRLT Communicatie, Zoetermeer), tel. 079 330 03 30 of 0653 881 033

Voor nadere informatie van de zijde van Unimills: dr. Gerhard de Ruiter, manager R? en Marketing, tel. 078 610 92 03 of 0623 941 114





www.prlt.nl