Gemeente Delft

Steuntje in de rug voor mensen met een laag inkomen

Het boekje 'Dit geld(t) voor u' valt een dezer dagen bij alle inwoners van Delft op de mat. In het boekje staan alle actuele Delftse regelingen waar burgers bijzondere bijstand voor kunnen aanvragen. Daarnaast bevat het tips en financiële meevallers, zoals kwijtscheldingen en extra vergoedingen. Om extra aandacht te vragen voor het verschijnen van het boekje en de regelingen deelt wethouder Saskia Bolten op woensdag 13 februari tussen 8.30 en 9.00 uur exemplaren uit aan reizigers van tram 1.

Het boekje bundelt alle gemeentelijke regelingen waarmee mensen met een laag inkomen het wat makkelijker kunnen krijgen. Het boekje wordt in de week van 11 februari huis-aan-huis verspreid. Om zoveel mogelijk burgers te kunnen bereiken, is het boekje vanaf 18 februari ook af te halen bij de verschillende publieksbalies van de gemeente. Bovendien kan het boekje dan ook digitaal besteld worden via www.gemeentedelft.info (onder Werk en Inkomen).

Eind 2007 heeft de gemeente extra capaciteit ingezet op het project DUIT (Delfts Uitkeringen Informatie Team). Medewerkers van DUIT geven voorlichting op locatie en bij mensen thuis over de regelingen uit het boekje 'Dit geld(t) voor u'. Ook helpen zij met het aanvragen daarvan. Iedere Delftenaar met een inkomen tot 130% van de geldende bijstandsnorm kan een huisbezoek van DUIT aanvragen. Voor meer informatie over normbedragen zie www.gemeentedelft.info (onder Werk en Inkomen kies voor normbedragen)

Naast voorlichting en ondersteuning werkt de gemeente ook aan het versterken en verbeteren van de relatie met partners de stad; organisaties en mensen die in direct contact staan met huishoudens met een laag inkomen. Daarbij hoort onder meer het breed verspreiden van het boekje 'Dit geld(t) voor u'.

Noot voor de redactie,