Gemeente Amersfoort

Activiteitenkalender B en W Amersfoort
Woensdag 13 februari t/m vrijdag 22 februari 2008

Woensdag 13 februari
12.30 uur
Wethouder Kruyt gaat op bedrijfsbezoek bij HER-Opleidingen. Locatie: Modemweg 5 te Amersfoort.

16.00 uur
Wethouder Luchtenveld verricht de officiële handeling ter gelegenheid van de start bouw van het project Central Living. Locatie: Café-Restaurant Sober, Utrechtseweg 29 te Amersfoort.

17.30 uur
Wethouder Van 't Veld bezoekt de netwerkbijeenkomst van Groeilink, het regionale netwerk voor directeuren/eigenaren van snel groeiende bedrijven in Amersfoort e.o. Locatie: Leerhotel Het Klooster, Daam Fockemalaan 10 te Amersfoort.

Donderdag 14 februari
10.00 uur
Burgemeester Van Vliet-Kuiper spreekt een welkomstwoord bij aanvang van het Festival der Bestuurskunde 'Hoezo, samen?'. Een van de keynote sprekers is Wim van de Donk, voorzitter van de Wetenschappelijk Raad voor het Regeringsbeleid, tevens hoogleraar aan de Universiteit van Tilburg. Daarnaast spreken topwetenschappers professor James C. Scott en professor John N. Gray. Tijdens het festival, waar bestuurlijk Nederland is vertegenwoordigd, is ook commissaris van de Koningin de heer Robbertsen aanwezig. Locatie: de Rijtuigenloods, Piet Mondriaanplein 61 te Amersfoort.

Vrijdag 15 februari
09.00 uur
Wethouder Eerdmans bezoekt in het kader van de landelijke Warme Truiendag een aantal scholen en inwoners van de stad. Zij hebben zich op positieve wijze ingezet voor een duurzaam Amersfoort. Locatie: diverse locaties in Amersfoort (persbericht volgt woensdag 13 februari).

16.30 uur
Burgemeester Van Vliet-Kuiper en wethouder Eerdmans heten nieuwe Nederlanders welkom tijdens de naturalisatieceremonie. Locatie: Raadzaal, Stadhuis Amersfoort, Stadhuisplein 1 te Amersfoort.

18.30 uur
Burgemeester Van Vliet-Kuiper is stamgast in het radioprogramma van de NCRV op Radio 1 'Standpuntcafé'. Zij discussieert met de gasten van de dag over diverse onderwerpen. Locatie: AKN-gebouw, 's Gravelandseweg 80 te Hilversum.

18.30 uur
Burgemeester Van Vliet-Kuiper en wethouder Kruyt bezoeken de Midwinter Jazz Night, georganiseerd door het Berghotel Amersfoort en de Amfors Groep. Gastvocaliste is Babette van Veen. Midwinter Jazz Night 2008 staat in het teken van de lancering van de Stichting Jazz Talent Amersfoort. Locatie: Golden Tulip Berghotel Amersfoort, Utrechtseweg 225 te Amersfoort.

Zaterdag 16 februari
20.30 uur
Wethouder Kruyt en wethouder Eerdmans bezoeken de première van The Black & The Beautiful van Xynix Opera. Locatie: Theater De Lieve Vrouw, Lieve Vrouwestraat 13 te Amersfoort.

Zondag 17 februari
16.00 uur
Wethouder Kruyt is aanwezig bij het afscheid van kunstenares Marijke Vijfhuizen van het Rietveldpaviljoen. Haar plaats zal worden ingenomen door Michiel Jansen. Vanaf 27 oktober vorig jaar is het Rietveldpaviljoen het terrein van zeven Amersfoortse kunstenaars. Zij maken elk vijf weken van het Rietveldpaviljoen hun atelier. De laatste dag van elk 'Open Atelier' wordt feestelijk afgesloten. Marijke heeft ervoor gekozen op deze dag tevens roze kussentjes te verkopen waarvan de opbrengst geheel ten goede komt aan Pink Ribbon. Locatie: Rietveldpaviljoen, Zonnehof 8 te Amersfoort.

Maandag 18 februari
09.00 uur
Burgemeester Van Vliet-Kuiper, wethouder Van 't Veld en wethouder Luchtenveld ontvangen minister Cramer, Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer, die een werkbezoek brengt aan Vathorst. Locatie: I-centrum Vathorst, Duisterweg 6A te Hooglanderveen.

16.00 uur
Burgemeester Van Vliet-Kuiper neemt deel aan de selectiecommissie Voorbeeldgebieden 'Investeren in landschap'. De voorbeeldgebieden hebben tot doel nieuwe financieringsconstructies te verkennen en toe te passen. De financieringsstructuur moet de baathebbers van een mooier landschap verbinden met de kostendragers. Locatie: ministerie Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit, Bezuidenhoutsewg 73 te Den Haag.

Dinsdag 19 februari
16.45 uur
Burgemeester Van Vliet-Kuiper, wethouder Luchtenveld, wethouder Hekman en gemeentesecretaris Huitink nemen deel aan de Startbijeenkomst Samenwerkingsagenda 2008. Tijdens deze bijeenkomst wordt de samenwerkingsagenda voor de komende 4 jaar getekend door bestuurders van de provincie, gemeenten en samenwerkingsverbanden. Locatie: Provinciehuis, de Statenzaal, Pythagoraslaan 101 te Utrecht.

Woensdag 20 februari
09.00 uur
Wethouder Eerdmans verricht de prijsuitreiking in het kader van de Week van de Techniek. De Week van de Techniek is reeds in oktober afgerond, maar de prijsuitreiking vindt nu plaats. Locatie: Brandweerkazerne, Kleine Koppel 35 te Amersfoort.

15.30 uur
Wethouder Van 't Veld opent de fototentoonstelling van de hotspots Soesterkwartier en Binnenstad. De foto's van de binnenstad zijn gemaakt door jongeren, project genaamd cityfaces. Bij het fotoproject soesterkwartier gaat het over meisjes uit de wijk die op 2 verschillende manieren gefotografeerd zijn; hoe zie ik mezelf/hoe zou ik graag gezien willen worden. Locatie: Stadshal, Stadhuisplein 1 te Amersfoort

16.00 uur
Wethouder Kruyt krijgt samen met Erica Terpstra van NOC*NSF en Geke Buwalda van ROC Midden Nederland het bidbook aangeboden van ASC Nieuwland. Locatie: Laan van Duurzaamheid 10 te Amersfoort.

16.30 uur
Wethouder Van 't Veld opent het nieuwe pand van Stater in het nieuwe KantorenPark Podium Amersfoort. Locatie: Kantorenpodium Vathorst, Podium 1 te Amersfoort

Donderdag 21 februari
13.00 uur
Wethouder Kruyt en wethouder Van 't Veld (vanaf 16.00 uur) zijn aanwezig bij de werkconferentie Fiber to Home van de Gemeente Amersfoort. Tijdens deze conferentie wil de gemeente een convenant tekenen met de belangrijkste stakeholders van Amersfoort die bij willen dragen aan de ontwikkeling van digitale diensten om daarmee de uitrol van Fiber to Home te stimuleren. Locatie: De Kamers, Wezeperberg 8 te Amersfoort.

17.30 uur
Wethouders Van 't Veld en Kruyt bezoeken het eerste VAB(Vereniging Amersfoortse Bedrijven)-eetcafé. Het thema van deze avond is "Amersfoort bereikbaar, ook in de toekomst?" Locatie: DierenPark Amersfoort, restaurant De Olifant, Barchman Wuytierslaan 224 te Amersfoort.

Vrijdag 22 februari
15.00 uur
Wethouder van 't Veld spreekt tijdens de miniconferentie "Fietsboot duurzaam" van Eemlijn. Genodigden zijn overheden en organisaties die belang hebben bij de fietsboot, de bedoeling is om samen te denken over mogelijkheden om gesignaleerde macro-problemen het hoofd te bieden. Locatie: Fietboot t.o. Grote Koppel 18 te Amersfoort.

20.00 uur
Wethouder Kruyt opent een weekendexpositie van Armando in aanwezigheid van de kunstenaar. Tijdens deze avond zal tevens Armando's nieuwe boek "Nee" gepresenteerd worden. Locatie: St. Aegtenkapel, 't Zand 37 te Amerfoort.