Gemeente Arnhem

Terrassen eerder open in verband met mooi weer (12-02-08) De terrassen van de horeca-ondernemers in Arnhem mogen vervroegd open vanwege het mooie weer. Dit heeft burgemeester Pauline Krikke vandaag besloten.
De zomerterrassen mogen volgens de geldende regels eigenlijk pas per 1 maart naar buiten. Tot die tijd zijn horeca-ondernemers gehouden aan de winterterrasregeling die inhoudt dat tussen 1 november en 1 maart een winterterras uitgezet mag worden door ondernemers die daarvoor een vergunning hebben. Dit winterterras mag maximaal anderhalve meter diep zijn.

Met dit besluit kunnen Arnhemmers dus tweeëneenhalve week eerder van een terrasje genieten. Pauline Krikke: Het is nu mooi weer en ook de weersvoorspellingen wijzen op lenteweer in de komende week. Logisch dat Arnhemmers nu lekker op een terras willen zitten. We zijn bezig met nieuw beleid te formuleren, maar het zou jammer zijn als de terrassen nu dicht moeten blijven omdat het beleid nog niet helemaal rond is.

Het besluit voor de vervroegde opening gaat vandaag - dinsdag 12 februari - in en geldt voor alle horeca-gelegenheden in Arnhem.