Persberichten stad Utrecht, 09.30 uur

Utrecht, 13-02-2008

Diefstal dokterstas uit auto

UTRECHT In de parkeergarage aan de Spoorstraat vond dinsdagavond een diefstal uit een auto plaats. Hierbij werd een tas van een huisarts buitgemaakt.

Omstreeks 20.15 uur kwam een huisarts bij haar auto die geparkeerd stond in de parkeergarage aan het Godebaldkwartier. Haar auto was opengebroken en een tas met medicijnen weggenomen. De medicijnen kunnen bij verkeerd gebruik - gevaar opleveren voor de gezondheid. Het is belangrijk dat als iemand de tas vindt, deze direct naar de politie te brengen of de politie te bellen - op 0900 88 44 - zodat de tas opgehaald kan worden.

Aanrijding letsel

UTRECHT Op de Europalaan vond dinsdagmiddag een aanrijding plaats tussen een fietser en een personenauto.

Een 70-jarige man uit Houten fietste samen met zijn 69-jarige vrouw vanuit de richting van de Winthontlaan in de richting van de Europalaan. Beiden staken het kruispunt over waarbij vermoedelijk het rode verkeerslicht genegeerd werd. Een 63-jarige automobilist uit Lelystad reed met zijn auto op de Europalaan in de richting van het Europaplein. De man zag nog kans de 70-jarige man te ontwijken maar reed tegen de 69-jarige vrouw aan. De vrouw raakte gewond en werd voor onderzoek naar het ziekenhuis gebracht. Hier bleek dat zij hoofd- en schouderletsel had opgelopen. De automobilist bleef ongedeerd.

Man aangehouden voor winkeldiefstal

UTRECHT Bij een winkel aan de St. Jacobsstraat heeft de politie dinsdagavond een man aangehouden omdat hij een diefstal had gepleegd.

Rond 18.10 uur kreeg de politie een melding dat personeel van een winkel aan de

St. Jacobsstraat een man had aangehouden voor het plegen van een diefstal. Ter plaatse trof de politie een 27-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aan. De man sprak geen Nederlands en had een identiteitsbewijs op zak dat niet met hem overeen kwam. Via een tolk gaf de verdachte meerdere malen andere personalia door. De man werd voor verhoor ingesloten. De vreemdelingenpolitie gaat een onderzoek instellen naar zijn echte identiteit.

Man aangehouden voor belediging

UTRECHT De politie heeft dinsdagavond een man op het Brederoplein aangehouden omdat hij agenten beledigde.

Tijdens de surveillance zagen agenten een man in een groepje staan op het Brederoplein. De man begon het groepje uit te dagen en te beledigen. De agenten grepen direct in om escalatie te voorkomen. De man begon nu de agenten te beledigen. De 28-jarige man uit Bunnik werd aangehouden en naar het cellencomplex in Houten overgebracht. Tijdens de rit verzette de man zich hevig. Hij bleek onder invloed te zijn. Hij werd ingesloten voor verhoor.