Gemeente Leeuwarden

Herstraten Nieuwestad van start Herstraten Nieuwestad van start

Herstraten Wirdumerdijk en Waagplein

Bron: Gemeente Leeuwarden (13-02-2008) Binnenkort wordt gestart met het herstraten van het Waagplein, een gedeelte van de Nieuwestad Zuid (vanaf de Waag tot aan de Wirdumerdijk) en de Wirdumerdijk (vanaf de St. Jacobsstraat tot aan het kruispunt Peperstraat). De trottoirs langs de winkels blijven tijdens de herstratingsperiode in gebruik. De herstratingswerkzaamheden zijn onder andere nodig om de toekomstige verkeersbelasting aan te kunnen. Onder een groot gedeelte van de bestrating wordt daarom splitbeton aangebracht. De Chinese keien uit de Wirdumerdijk worden vervangen door dezelfde rode gebakken klinkers als in de rest van de straat, de St. Jacobsstraat en Peperstraat.

Het kruispunt Wirdumerdijk, Nieuwestad en Peperstraat is op zondag 17 februari 2008 als eerste aan de beurt. Het kruispunt is op dezelfde dag weer toegankelijk. Uiterlijk eind mei moeten alle werkzaamheden afgerond zijn.

In verband met de uithardingtijd van de beton en de omleidingroute van het verkeer over het Waagplein, worden de werkzaamheden aan de Wirdumerdijk en Nieuwestad als eerste gedaan. De St. Jacobsstraat is dan gedurende een week afgesloten voor fietsverkeer. Hiervoor wordt een omleiding ingesteld. De winkeliers aan de St. Jacobsstraat kunnen hun winkels bevoorraden via het Hofplein.

Het Waagplein kan van 17 februari 2008 tot eind mei 2008, voor geen enkele activiteit gebruikt worden.