Persberichten Heuvelrug, 09.30 uur

Utrecht, 13-02-2008

Te hard

RENSWOUDE- Op de Emminkhuizerlaan en de Hopeseweg werd op dinsdagmiddag van 16.45 uur tot 17.50 uur gecontroleerd op snelheid. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 107 kilometer per uur waar 60 is toegestaan. In totaal werden negen bekeuringen uitgeschreven.

Aanhoudingen na vernieling oud en nieuw

DRIEBERGEN- De politie heeft eind januari drie verdachten aangehouden voor een aantal vernielingen in Driebergen. Tijdens oud en nieuw werd een winkelruit en inboedel van de winkel aan de Traaij vernield door een vuurpijl. Door de drukgolf ontstond grote schade. Bij een andere winkel werd een fiets tegen een etalageruit gegooid en bij een verzorgingsflat aan De Prins werd een ruit kapotgegooid.

Na uitgebreid onderzoek kon de politie eind januari drie mannen in de leeftijd van 19 tot 21 jaar uit Driebergen aanhouden als verdachten van deze vernielingen.

Tieners stelen

VEENENDAAL- Op dinsdagmiddag werden twee meisjes aangehouden na diefstal van telefoongadgets. Zij hadden enkele artikelen afgerekend aan de kassa van een winkel aan de Passage, maar de gadgets dus niet. De twee meisjes van 11 en 12 jaar uit Veenendaal werden aangehouden. Zij zullen een alternatieve straf krijgen voor deze diefstal.