Persberichten Eemland noord, 10.05 uur

Utrecht, 13-02-2008

Snelheidscontrole

SOEST- Aan de Vredehofstraat heeft de politie dinsdagavond een snelheidscontrole gehouden.

Tussen 18.45 uur en 21.00 uur zijn er 1029 automobilisten gecontroleerd op snelheid.

Hiervan waren 146 automobilisten die harder reden dan de toegestane snelheid van 50 km/u. Tegen hen is een proces-verbaal opgemaakt. De hoogst gemeten snelheid was 81 km/u.

Verkeerscontrole

SOESTERBERG- De politie heeft op dinsdagmiddag op diverse locaties, de Amersfoortsestraat, Amsterdamsestraatweg in Baarn en het Raadhuisplein te Soest, een scooter- en bromfietscontrole gehouden. In totaal werden ruim 52 bestuurders gecontroleerd, waarvan 24 bestuurders zijn bekeurd.

Vervelende jeugd

SOEST- Dinsdagavond heeft de politie 9 jongeren aangehouden voor het ophouden in een kelderbox.

Agenten waren omstreeks 20.45 uur ter plaatse aan de Weegbreestraat in verband met overlast van jeugd. Hier bleek dat er een groep van ongeveer negen jongeren, in de leeftijd van 17-21 jaar uit Soest, in een kelderbox zaten. Agenten verzochten de jongeren herhaaldelijk naar buiten te komen wat zij negeerde. Hierop is de eigenaar van de box gewaarschuwd die van niets wist. Vervolgens is een medewerker van de woningbouwvereniging gekomen maar ook hem lukte het niet de jeugd uit de box te krijgen. In overleg met de medewerker van de woningbouwvereniging is vervolgens de box open gebroken waarop de jongeren aangehouden konden worden. Tegen hen is een proces-verbaal opgemaakt. Bij de minderjarige wordt het proces-verbaal voor afhandeling middels een alternatieve straf voorgedragen aan Bureau Halt.