Persberichten Lekstroom, 09.55 uur

Utrecht, 13-02-2008

Motoragent gewond

NIEUWEGEIN Op dinsdag 12 februari raakte een motoragent gewond bij een aanrijding.

Rond 11.50 uur reed een 40-jarige motoragent over de Wijkerslootweg, komende uit de richting van de Rijksweg A2 en gaande in de richting van Houten. Voor hem reed een 31-jarige automobilist uit Amsterdam. Ter hoogte van de kruising met de A.C. Verhoefweg remde de automobilist voor het oranje verkeerslicht. Vermoedelijk door de laagstaande zon zag de motoragent niet dat de auto voor hem remde. Hij botste met zijn motor op de achterzijde van de auto en kwam ten val.

De agent liep een verbrijzelde linkerelleboog op. Hij is per ambulance naar het Sint Antoniusziekenhuis in Nieuwegein gebracht en is daar opgenomen. Door de Verkeerspolitie Utrecht is ter plaatse een onderzoek ingesteld.

Aanrijding met veel te veel op

HOUTEN Een 40-jarige automobiliste uit De Meern botste op dinsdag 12 februari op een voorligger. De Meernse had veel te veel alcohol op.

Rond 13.35 uur reed de automobiliste uit De Meern over De Staart. Voor haar reed een 79-jarige automobilist uit Leusden. De Leusdenaar stopte voor de kruising met de Rondweg voor het rode verkeerslicht. De automobiliste zag dit te laat en botste tegen de Leusdenaar. Beiden raakten niet gewond.

Agenten die ter plaatse kwamen, roken een sterke alcohollucht bij De Meernse. Uit de blaastest bleek dat zij beduidend te veel alcohol achter haar kiezen had. Zij werd aangehouden en naar het politiebureau overgebracht.

Bij de ademanalyse in het politiebureau blies zij 1030 ug/l, meer dan vierenhalf keer het wettelijke maximum van 220 ug/l. Tegen de vrouw is proces-verbaal opgemaakt en haar rijbewijs werd ingevorderd.

Nieuwe arrestaties in onderzoek gewapende overval

NIEUWEGEIN De politie heeft in het onderzoek naar aanleiding van de gewapende overval, gepleegd op 18 november 2007 op een tankstation aan de Richterslaan, twee nieuwe arrestaties verricht.

Het gaat om twee 20-jarige Utrechters die dinsdag 12 februari werden aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij deze overval. Bij de doorzoekingen in hun woningen zijn diverse goederen in beslag genomen. In verband met dit onderzoek zijn een 20-jarige vrouw uit Nieuwegein en een 20-jarige man uit Utrecht al op 20 en 21 november 2007 aangehouden. Zij zitten nog in voorarrest. De vandaag aangehouden Utrechters zijn na hun aanhoudingen overgebracht naar het bureau en inmiddels in verzekering gesteld.