Blauw New Media


---

DESIGNGAME® VAN FLEX KRIJGT EEN BLAUW TINTJE
Rotterdam , 13 februari 2008
Industrieel ontwerpbureau FLEX/the INNOVATIONLAB® uit Delft biedt vanaf heden de DesignGame® aan met een nieuwe partner. Blauw Research is een Rotterdams marktonderzoekbureau waarmee FLEX deze in eigen huis ontwikkelde vorm van consumentenonderzoek naar een nieuwe fase wil brengen. De aanpak, doelstellingen en ambities van FLEX en Blauw rond de DesignGame vertonen sterke overeenkomsten; dit heeft bijgedragen aan de beslissing deze revolutionaire vorm van consumentenonderzoek gezamenlijk verder te ontwikkelen. Hiermee komt een einde aan de samenwerking met marktonderzoeksbureau IPM, het bureau waarmee FLEX de DesignGame op de kaart heeft gezet.

De DesignGame is ruim twee jaar geleden ontwikkeld en in Nederland inmiddels volop gespeeld, onder andere voor Unilever, LEGO, SaraLee, Campina en Bacardi. FLEX heeft hierdoor veel inzichten verkregen in de drijfveren van de consument bij de beoordeling, aanschaf en het gebruik van een product of verpakking. De resultaten van het spel zijn veelal verrassend en waardevol. Voor de ontwerpers is de DesignGame als de ultieme briefing. De DesignGame is daarmee een vorm van onderzoek die tot beter design leidt.

Blauw Research is een marktonderzoekbureau dat zich ten doel stelt om het onderzoek in de richting van design verder te ontwikkelen. Zij hebben al eerder een onderzoeksinstrument ontwikkeld dat inzicht geeft in de effectiviteit van design. Het instrument, het onderzoek DesignEffect, is tot stand gekomen in samenwerking met onder andere de werkgroep Design & Effectiviteit van de Beroepsorganisatie Nederlandse Ontwerpers (BNO) en platform Creating Brands.

De overeenkomsten tussen FLEX en Blauw zijn talrijk en opvallend. Beide zijn full service organisaties die zich laten kenmerken door een pragmatische aanpak en een sterke focus op de ontwikkeling van innovatieve elementen c.q. tools. Blauw is het snelst groeiende top 10 onderzoeksbureau van Nederland, FLEX is een van de meest toonaangevende spelers in de internationale designbranche. Beide organisaties zijn ook in het buitenland vertegenwoordigd: FLEX heeft een vestiging in Praag en Blauw in Londen en Neurenberg. Ten slotte laat ook hun klantbenadering duidelijk parallellen zien: ze denken vanuit de situatie van de klant en streven naar oplossingen die voor die klant succes opleveren.

FLEX en Blauw verwachten dat de nieuwe samenwerking grote mogelijkheden biedt. Als ervaren speler in het internationale designveld is FLEX in staat Blauw op dit gebied verder te helpen, en Blauw kan met al zijn onderzoekservaring een belangrijke rol spelen in de verdere ontwikkeling van de DesignGame.