Deelgemeente Kralingen-Crooswijk Rotterdam

WBR en De Nieuwe Unie verhogen verhuisvergoeding

Voor huurders die als gevolg van sloop- en nieuwbouwplannen moeten verhuizen hebben Woningbedrijf Rotterdam (WBR) en De Nieuwe Unie de vergoeding verhoogd. De aanpassing geldt met terugwerkende kracht per
1 januari 2008 en is 5215,-.

De aanpassing geldt voor huurders die per 1 januari van dit jaar nog niet zijn verhuisd. Mede met het oog op het aantal verhuizingen als gevolg van de herstructureringsplannen vinden het WBR en De Nieuwe Unie een indexatie van de vergoeding niet meer dan redelijk. Bewoners die verhuizen krijgen nu 5215,- in plaats van 5160,-. De vergoeding is gebaseerd op de CBS-consumentenprijsindex. De verhuiskostenvergoeding is landelijk vastgelegd in het Besluit Beheer Sociale Huursector (BBSH). Het ministerie van VROM kan jaarlijks tot een verhoging van dit bedrag besluiten, maar maakt dit naar verwachting pas in maart bekend. Het WBR en De Nieuwe Unie zijn hiermee een landelijke verhoging door het ministerie van VROM voor.

Herstructureringsplannen in volle gang

De herstructureringsplannen in Rotterdam zijn in volle gang en zo ook de verhuizing van een groot aantal gezinnen, die hun woning tijdelijk of definitief verlaten. Huurders die na 1 januari 2008 zijn verhuisd in het kader van herstructurering en die alsnog recht hebben op de verhoging, krijgen binnenkort bericht dat zij die ook ontvangen. De aanpassingen worden tevens verwerkt in het Sociaal Statuut van het WBR en de Regeling Herhuisvesting van De Nieuwe Unie. De indexatie wordt met terugwerkende kracht doorgevoerd vanaf 1 januari 2008. Als het ministerie van VROM met een andere richtlijn komt, dan kan een aanpassing volgen.