Deelgemeente Kralingen-Crooswijk Rotterdam

Gerard Schuiling bezoekt Lijstenmakerij Pergamon

Op donderdagmiddag 7 februari bracht Gerard Schuiling, portefeuillehouder wijkeconomie en horeca, een inspirerend bezoek aan lijstenmakerij Pergamon.

Pergamon is een nieuwe ondernemer uit de deelgemeente en is sinds 1 december 2007 gevestigd aan de Frits Ruysstraat 55a. In lijstenmakerij/galerie Pergamon helpen eigenaar Welsley Eind en zijn vrouw Nuran Azgangil kunstliefhebbers bij het inlijsten van zowel schilderijen, fotos als wandkleden.

In de galerie worden regelmatig kunstwerken van kunstenaars uit Kralingen vertoond. Sinds zondag 3 februari is een tentoonstelling te zien van de Kralingse kunstenaars Kim Leeflang en Djurre Teenstra, die donderdagmiddag aanwezig waren bij het bezoek van Schuiling. Leeflang laat zich inspireren door haar favoriete plekjes in Rotterdam, en de zon. In haar kleurige werk zijn diverse technieken te ontwaren (zie foto).

Rotterdam moet geen getto worden

Tijdens het werkbezoek bood galerie-eigenaar Welsley Eind een portret van vrouwen uit de 18^e eeuw aan Gerard Schuiling aan. We hopen dat je het een mooi plekje bij de deelgemeente geeft. Welsleys vrouw Nuran Azgangil demonstreerde tijdens het werkbezoek hoe een portret netjes ingelijst wordt. Ze liet zich niet afleiden door de aanwezige bezoekers. Welsley Eind wil kunstenaars uit de deelgemeente een podium bieden via zijn galerie. Zijn streven is om jaarlijks 8 exposities te laten zien, zodat er verschillende kunststijlen worden getoond. Ik wil de creativiteit in deze wijk stimuleren. Rotterdam moet geen getto worden, aldus de enthousiaste galerie-eigenaar.

Gerard Schuiling (links) bracht een bezoek aan galerie-eigenaar Welsley Eind (2^e van rechts), Nuran Azgangil (2^e van links) en kunstenares Kim Leeflang (helemaal rechts).