asg Intensieve samenwerking tussen Wellantcollege en ASG 13 feb 2008

Onderdeel: Animal Sciences Group

De in 2006 ontstane samenwerking tussen het Wellantcollege en de Animal Sciences Group (ASG) van Wageningen UR, zet zich, zij het in een wat aangepast vorm voort. Om logistieke redenen worden de lessen nu niet meer verzorgd op Praktijkcentrum Zegveld, maar gaan medewerkers van Zegveld en andere ASG-onderzoekers wekelijks een halve dag naar de Wellant vestiging in Gouda.

Momenteel ondersteunt Jaap Gielen (Bedrijfsleider Praktijkcentrum Zegveld) een vijftal groepjes leerlingen, die antwoorden zoeken op actuele vragen uit de dagelijkse praktijk binnen het thema mineralenmanagement. In een eerdere sessie hebben de leerlingen zich verdiept in actuele vragen over stallenbouw en de thema's beweiding en verbreding volgen nog.

Deze intensieve vorm van samenwerking is uniek in het agrarisch onderwijs. Het biedt de mogelijkheid om binnen het onderwijs gebruik te maken van kennis vanuit actueel veehouderij onderzoek in Nederland. Hierdoor kunnen leerkrachten zich meer richten op de persoonlijke begeleiding van leerlingen en wordt de inhoud van het lesprogramma mede bepaald door actuele vragen vanuit de sector.

Contact
Jaap Gielen
Tel. 0320 - 293 479
jaap.gielen@wur.nl