Gemeente Medemblik

Welkomstpakket voor nieuwe Medemblikkers

Nieuwe inwoners van de gemeente Medemblik ontvangen met ingang van dit jaar een welkomstpakket na hun inschrijving in het bevolkingsregister.

Kennismaking
Via het pakket maken de nieuwelingen kennis met de gemeente en de gemeentelijke organisatie. Het pakket is zowel bestemd voor nieuwe inwoners afkomstig uit een andere gemeente, als inwoners die vanuit het ouderlijk huis naar een zelfstandige woonsituatie overgaan.

Welkom
De nieuwe Medemblikkers ontvangen met het pakket een welkomstbrief van de burgemeester, de gemeentegids, gemeenteplattegrond, afvalkalender, politiewijzer, een folder van Medemblik en Meer! en een aantal formulieren. Daarnaast zit er in elk inwonerspakket een memoblokje, een pen, een jaarlijks terugkerende evenementenkalender en enkele seizoensgebonden informatiefolders. De gemeente wil met het inwonerspakket haar nieuwe inwoners niet alleen een warm welkom heten, maar geeft hiermee tevens een visitekaartje af. Omdat in de loop van 2007, het eerste jaar van de nieuwe gemeente, verschillende drukwerken zijn verschenen is besloten om het pakket met ingang van 2008 te verstrekken.

Welkomstbijeenkomst
Ook organiseert de gemeente Medemblik komend voorjaar een welkomstavond voor nieuwe inwoners. Meer informatie volgt nog.