Vrije Universiteit Amsterdam

Persbericht
13-02-2008

Dit is een gezamenlijk persbericht van de Universiteit van Amsterdam, de Vrije Universiteit, de Hogeschool van Amsterdam en Hogeschool Inholland.

Ondernemerschap studeren in Amsterdam: CASE

Nieuwe impuls voor ondernemerschapsonderwijs

De vier Amsterdamse instellingen in het hoger onderwijs (Universiteit van Amsterdam, Hogeschool van Amsterdam, Vrije Universiteit en Hogeschool Inholland) gaan de krachten bundelen op het gebied van ondernemerschaps-onderwijs. Samen met de Gemeente Amsterdam, de Kamer van Koophandel Amsterdam, de Kenniskring Amsterdam, Jong MKB-Nederland en vele ondernemende bedrijven waaronder Fortis en KPGM is CASE, het Centrum van Amsterdamse Scholen voor Entrepreneurship, opgestart. Het penvoerderschap is in handen van het Amsterdam Center for Entrepreneurship (ACE) van de Universiteit van Amsterdam. CASE gaat 1 april voor ten minste vier jaar van start met een totaal budget van meer dan 6 miljoen euro, onder andere afkomstig uit de Subsidieregeling Ondernemerschap en Onderwijs 2007 van het Ministerie van Economische Zaken.

De Amsterdamse hongeronderwijsinstellingen willen met CASE van Amsterdam een ondernemender stad maken door ondernemend onderwijs aan te bieden en daarmee ondernemende mensen te stimuleren en naar de stad te trekken.

De missie van CASE is om vanuit het hoger onderwijs in nauwe samenwerking met externe partijen het ondernemingsklimaat in de regio Amsterdam te versterken. CASE richt zich op vier werkgebieden die nauw met elkaar samenhangen: vernieuwing in het onderwijsaanbod in zeer brede zin, de opbouw van netwerken van studenten, ondernemers, docenten en wetenschappers, het geven van een kwaliteitsimpuls aan onderwijs en onderzoek en het vergroten van toegankelijkheid en transparantie van onderwijs en onderzoek.

Binnen vier jaar zal CASE zelfstandig functioneren. Het streven is dat CASE binnen tien jaar ook internationaal toonaangevend zal zijn. Het centrum gaat zich profileren als creatief, eigenzinnig en gericht op de praktijk: voor vorm en inhoud van het onderwijs zullen - samen met ondernemers - nieuwe concepten en ideeën worden ingezet samen met ondernemers.

In februari wordt de directeur van CASE geworven. Een launching event voor het nieuwe centrum staat gepland voor mei/juni van dit jaar.