Persberichten Rijn & Venen, 12.10 uur

Utrecht, 13-02-2008

Jongens aangehouden voor vernielingen

MIJDRECHT De politie heeft woensdagmorgen vier jongens van 15 en 16 jaar aangehouden omdat zij verdacht worden van het plegen van vernielingen.

Op maandag 4 februari is een appartementencomplex aan het Scheprad beklad. De politie heeft een onderzoek ingesteld en heeft vanmorgen met toestemming van de Officier van Justitie de vier jongens uit Mijdrecht aangehouden. Zij zijn overgebracht naar het politiebureau voor verhoor.

Alcoholcontrole

MAARSSEN Bij een alcoholcontrole tussen dinsdagavond 12 februari 23.20 uur en woensdag 13 februari 00.40 uur op de Straatweg liep een beginnend bestuurder tegen de lamp.

Tijdens de controle moesten dertig bestuurders een blaastest afleggen. Eén van hen, een 23-jarige beginnend bestuurder uit Maarssen, bleek te veel te hebben gedronken en werd aangehouden.

Bij de ademanalyse in het politiebureau blies hij 125 ug/l, terwijl het wettelijke maximum voor een beginnend bestuurder 88 ug/l is. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van één uur.

Snelheidscontrole

MIJDRECHT/WILNIS De politie heeft op dinsdag 12 februari op meerdere plaatsen op snelheid gecontroleerd.

Van 14.20 uur tot 16.30 uur werd gecontroleerd op de Ir. Enschedeweg in Wilnis. Van 1296 voertuigen werd de snelheid vastgelegd, 18 bestuurders hielden zich niet aan de maximumsnelheid van 80 km/u. De topper reed 140 km/u.

De radar werd van 19.00 uur tot 21.15 uur op de Provincialeweg N201 in Mijdrecht opgesteld. Hier passeerden 1296 voertuigen de radar, 127 bestuurders negeerden de maximumsnelheid van 80 km/u. De bestuurder met de meeste haast reed 121 km/u.

Winkeldiefjes

WOERDEN Op dinsdag 12 februari werden twee jongens aangehouden op verdenking van winkeldiefstal.

Rond 15.30 uur zag een medewerker van een winkel aan het Tournoysveld dat twee jongens meerdere blikjes drinken, broodjes en chocoladerepen uit de stellingen pakten en die in hun tassen deden. Het tweetal passeerde de kassa zonder het etens- en drinkwaar af te rekenen. De medewerker hield het tweetal, jongens van 13 jaar en afkomstig uit Bodegraven, aan en droeg hen even later aan de politie over.

Bij hun verhoor bekenden de verdachten de diefstal te hebben gepleegd. Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt.

Baldadigheid cameratoezicht

MIJDRECHT - De politie heeft in het weekend van 9 en 10 februari twee mannen van 24 en 19 jaar uit Wilnis en Amstelveen bekeurd voor baldadigheid. Een medewerker van cameratoezicht zag de twee klimmen en schudden aan de paal waar de toezichtcameras aan bevestigd zijn. Er is vervolgens direct contact gelegd met surveillerende politieagenten. Beide mannen kregen een bekeuring voor baldadigheid.

Sinds 21 december is cameratoezicht operationeel in het centrum van Mijdrecht. Sinds die dag is er een man aangehouden voor het vernielen van een ruit van een horecagelegenheid aan Hofland. Ook heeft door de politie diverse keren preventief ingegrepen door groepjes jongeren aan te spreken en weg te sturen. In het weekend van 26 en 27 januari waren de cameras zelf doelwit van vernieling. De politie heeft de beschikking over camerabeelden en is nog volop bezig om de dader(s) te achterhalen.