AutoRai

Wereldpremière van Toyotaâs revolutionaire nieuwe iQ in Genève

(2/13/2008)
Toyota zal tijdens de Autosalon van Genève het productieontwerp onthullen van zijn volledig nieuwe compacte auto, de Toyota iQ. Deze iQ werd voor het eerst gepresenteerd als conceptauto tijdens de Frankfurt Motor Show en gaat eind 2008 in productie.

De iQ vormt een doorbraak op het gebied van compacte mobiliteit. Het is de allereerste compacte, hoogwaardige auto van minder dan drie meter lengte waarin drie volwassen personen comfortabel kunnen zitten; daarbij blijft nog genoeg ruimte over voor een kind of bagage.

De iQ dankt zijn ruimtelijke interieur aan het doordachte ontwerp, dat tot stand is gekomen op basis van zes ruimtebesparende maar onderling verbonden technische innovaties. Deze staan samen voor een revolutie in het automotive ontwikkelingsconcept van Toyota.

De iQ wijkt dankzij de Japanse designelementen sterk af van conventionele auto-ontwerpen, maakt milieuvriendelijk vervoer mogelijk en is ondanks zijn grootte comfortabel en heel veilig.

Toyota zal tijdens de Autosalon van Genève ook een nieuwe crossover presenteren die deel gaat uitmaken van het B-segment: de Urban Cruiser.

Deze nieuwe Toyota is een milieuvriendelijke compacte crossover die bestemd is voor stedelijke gebieden, maar â indien gewenst â ook over all-road capaciteiten beschikt.

Toyota zal op de Show eveneens de nieuwste ontwikkelingen laten zien op het gebied van milieuvriendelijke oplossingen voor vervoer binnen verstedelijkte gebieden: de Toyota 1/X.

Dit is een plug-in hybride prototype in combinatie met Flexible Fuel Vehicle-technologie (FFV). Daarnaast presenteert Toyota het i-Real-concept voor persoonlijke mobiliteit.