013 Tilburg

013 trekt recordaantal bezoekers

TILBURG, 7 FEBRUARI 2008
In 2007 heeft 013 237.263 bezoekers getrokken. Het Tilburgse poppodium is daarmee bijzonder in trek bij muziekliefhebbers. Sinds 2002 is het bezoekersaantal niet zo hoog geweest als in 2007.
Directeur Guus van Hove van 013 noemt dit hoge bezoekersaantal extra bijzonder, vooral omdat het poppodium het afgelopen jaar maar 10 maanden geopend was. In de zomer van 2007 werd het poppodium namelijk verbouwd om een meer open en uitnodigende uitstraling te krijgen voor een breed publiek.
De stijgende lijn zit er goed in bij 013, aldus Van Hove. Ten opzichte van 2006 is het bezoekersaantal met 6% gestegen, waardoor onze financiële positie zeer solide is. Wanneer er een zuivere vergelijking wordt gemaakt over de 10 maanden dat 013 in 2007 geopend was, ligt het aantal bezoekers zelfs 17% hoger dan in 2006.
"Een van de verklaringen voor de groei is dat we er de laatste twee, drie jaar steeds beter in slagen om grote artiesten naar Tilburg te halen, soms ook exclusief", zegt Van Hove. In de Dommelsch Zaal lag het aantal concertgangers het afgelopen jaar dan ook 36% hoger dan in 2006. Dit komt enerzijds doordat er 18 concerten van grote artiesten meer zijn geprogrammeerd, die ook vaker uitverkocht raakten dan in 2006. Daarnaast is het gemiddelde bezoekersaantal per concert met 6% gestegen ten opzichte van 2006. Vele bijzondere artiesten, zoals Damien Rice, Nine Inch Nails, Chemical Brothers en rock & roll legende Chuck Berry deden een uitverkocht 013 aan. Maar ook de artiesten van eigen bodem, zoals Opgezwolle, Ilse Delange en tot twee keer toe Guus Meeuwis en Blof zorgden voor een volle zaal. Dit jaar zijn er onder meer concerten gepland van The Mars Volta en Panic at the Disco in maart en Gogol Bordello in april.
Ook de dance- en clubavonden doen het qua publieksbereik steeds beter in 013, volgens Van Hove. LOOS, de vaste 013-clubavond op de eerste zaterdag van de maand, was in 2007 steevast uitverkocht, meestal al in de voorverkoop. Ook de meer gesegmenteerde dance avonden op het gebied van house, urban en 70s/80s muziek, groeien in aantal en publieksbereik.

Gratis cd bij Fixkes kaartje

TILBURG, 5 FEBRUARI 2008
De komende vijftien personen die een kaartje voor het concert van de Fixkes (op zaterdag 15 maart) bij 013 Boxoffice kopen krijgen er een prachtcd bij en wel een Fine Fine Music verzamelaar. Uiteraard met de grote Fixkes hit 'Kvraagetaan'.

013 web wint Agendainfo Award

TILBURG, 16 JANUARI 2008
Onze website, juist, die je nu aan het lezen bent, is in de prijzen gevallen. Meer dan 16.000 bezoekers van de websites Festivalinfo/Agendainfo stemden op een klein aantal genomineerde sites en 013 won.
De Agendainfo Awards zijn vernoemd naar Agendainfo.nl, de community bij Festivalinfo.nl en Podiuminfo.nl. Tienduizenden leden houden op Agendainfo bij welke concerten en festivals ze bezoeken. Verder laten ze zich waarschuwen als hun favoriete artiesten in Nederland of België komen spelen. Bij de Agendainfo Awards is er geen sprake van een jury of vriendjespolitiek. De bezoekers van de sites hebben volledig democratisch hun stem laten gelden. Eerst in een nominatieronde, en daarna in een eindronde waarin uit de acht meest genomineerde concerten, festivals en/of artiesten gekozen kon worden. De complete uitslag kun je hier bekijken:
www.festivalinfo.nl/news_detail.php?news_id=4417
foto: Marlies Timmermans neemt de Agendainfo Award namens 013 in ontvangst tijdens Alter Bridge
Brabant Party sluit tv-seizoen af in 013 op 4 mei
TILBURG, 22 JANUARI 2008
Acht keer per jaar worden voor het Brabantse hitfeest Brabant Party tv-opnamen gemaakt door Omroep Brabant TV. Het televisieseizoen wordt dit jaar in 013 afgesloten op zondag 4 mei a.s. met het Brabant Party Mega Spektakel. Dit evenement komt in plaats van de eerder aangekondigde Brabant Party TV-opname van zondag 30 maart. Eerder gekochte kaarten voor de TV-opname van zondag 30 maart zijn geldig voor zondag 4 mei. Wie er komen optreden op zondag 4 mei? Je leest spoedig wie de Brabantse crème de la crème met hitpotentie vormen. BRABANT PARTY MEGA SPEKTAKEL | ZONDAG 4 MEI 2008 | DOMMELSCH ZAAL/ AANVANG 14.00/ ZAAL OPEN 13.00 | ENTREE 12,50 EURO/ 2,15 SERVICEKOSTEN | VVK GESTART OP 15 DECEMBER 2007

013 schenkt alcohol op kinderfeestje: Maar de ranja is gratis TILBURG/HILVERSUM, 12 FEBRUARI 2008
Vatican Analog organiseert vaker conceptshows in 013, waar dan veelal muziek of kunst centraal staat. Dat zijn van die serieuze avonden, waar het publiek dan heel serieus bij kijkt, zegt initiator Vincent Koreman. Dat moest nu eens anders. En zo kwam hij op het idee om bij de bezoekers kinderlijke onschuld terug naar boven te halen. Met een kinderfeestje; compleet met snoep, pannenkoeken en spelletjes. Want dat zijn de leukste: de feestjes die je ouders voor je organiseerden. Waar je eerst ging spijkerpoepen, zaklopen en koekhappen. En in Brabant iedereen vervolgens naar de Efteling ging. Het waren van die simpele dingen, waar je toen nog heel blij van werd. Maar het doorgaans serieuze publiek overhalen om te spijkerpoepen klinkt nogal als een onbegonnen zaak. Toch heeft Vatican Analog er het volste vertrouwen in dat het feest zal slagen. Het is de aankleding die hen meteen in de juiste sfeer zal brengen, dat ze zich weer kind zullen voelen. Aan alles is gedacht; slingers, eigenlijk de hele meuk.

Muziek is ook aanwezig, maar wel in aangepaste versie. Zo staan achter de draaitafel dj Spijkerpoepen, dj Koekhappen, dj Ik Heb Zo Waa- Waa- Waanzinnig Gedroned en dj Zakloper, waarbij laatstgenoemde uitsluitend Kinderen voor Kinderen liedjes zal draaien. De live acts, Harry Merry, Kania Tieffer en Eva Braun, zijn speciaal op hun naïviteit uitgekozen, legt Koreman uit. Harry Merry is eigenlijk gewoon een groot kind, de Brusselse Kania Tieffer maakt electropop met een speelgoedgitaar en Eva Braun speelt ondeugende rammelpunk.
Dit feest klinkt alsof 013 carnaval nog niet vaarwel kan zeggen. Nee, dat is niet waar, zegt Koreman. Want we gaan ons niet verkleden. Daarbij is carnaval toch meer een volwassen feest met veel drank en seksuele lusten. Toch is er ook op het kinderfeestje in 013 alcohol te krijgen. Niet echt gepast. Ik kan moeilijk 013 opdragen geen bier te verkopen. Maar ik, als vaderfiguur, zal als toezichter optreden. En wat ook een voordeel zal zijn: de ranja is gratis. Ik reken op het calvinisme in de mens.
Het kinderfeestje is 15 februari in 013 in Tilburg. Je wordt thuisgebracht. (bron: 3voor12/ Fiona Fortuin)
Concert Shantel verplaatst
TILBURG, 25 JANUARI 2008
De populaire balkanbeats-DJ Shantel moet binnenkort worden geopereerd. Daarom wordt de Fiesta Mundial met Shantel & Bucovina Club Orkestar verzet van woensdag 13 februari naar donderdag 30 oktober. Reeds gekochte kaarten blijven geldig. Mocht je op de nieuwe datum zijn verhinderd dan kun je de kaarten inleveren waar ze zijn gekocht. Nieuwe Panic At The Disco clip online
TILBURG, 12 FEBRUARI 2008
Het komt niet zo vaak voor dat clips net zo goed zijn als de bijbehorende songs maar in het geval van Panic At The Disco klopt de verhouding. Ook de splinternieuwe clip ' Nine In The Afternoon' ziet er weer schitterend uit. Kijk maar eens op de Duitse MTV site. Binnenkort ook te zien op TMF. Bij het programma-item kun je een fragment zien. En heb je het nummer nog niet gehoord op 3fm ga dan naar onze luistertips. Panic At The Disco staat op vrijdag 6 maart in 013. De voorverkoop loopt.