Nedstat

Nedstat en Blue Billywig starten samenwerking

Effectiviteit online videocommercials meetbaar

Amsterdam, 13 februari 2008 - Blue Billywig, leverancier van geïntegreerde video-oplossingen, biedt samen met Nedstat een oplossing voor real-time inzicht in het kijkgedrag van internetkijkers. Waar op dit moment de commerciële toepassing van webvideoâs vooral nog afgerekend wordt op startmomenten, wordt met deze gezamenlijke oplossing nu gemeten hoe lang een video daadwerkelijk is bekeken, op welk moment er is doorgespoeld en wanneer een video is afgebroken.

Tijdens het afspelen van een video worden er in totaal op 28 verschillende punten gegevens gegenereerd. Deze cijfers kunnen geïntegreerd worden met webstatistieken, waardoor is af te lezen of bezoekers langer op de website blijven wanneer zij ook video krijgen aangeboden. De oplossing is gebaseerd op het product Stream Sense van Nedstat en is volledig geïntegreerd in de videoproductlijn van Blue Billywig. Door de gegevens van de advertentie- en websystemen te combineren in het Video Dashboard van Blue Billywig, wordt het mogelijk om zowel de redactionele effectiviteit als ook de advertentie kosten en opbrengsten van video te meten en te evalueren.

Afgelopen week is voor Wegener NieuwsMedia, uitgever van een groot aantal regionale dagbladen, deze oplossing geïmplementeerd voor het meten en rapporteren van kijkcijfers. Harald Diesveld, Business Development Manager Wegener MediaVentions: "Door de inzet van Stream Sense hebben de Wegener internetportals nu real-time inzicht in de effectiviteit van webvideoâs. Deze gegevens stellen niet alleen onze redacties in staat om nog beter in te spelen op de wensen van het publiek, maar zijn ook van groot belang voor onze marketeers en sales afdelingen bij het gericht benaderen van onze adverteerders."

Over Blue Billywig
Blue Billywig levert software en implementatiediensten voor het beheren en publiceren van audiovisueel materiaal, met oplossingen die variëren van Webplayers tot en met een volledig Video CMS inclusief hosting. De oplossingen van Blue Billywig onderscheiden zich door gebruiksgemak, hoge performance en naadloze integratie met alle gangbare content managementsystemen. Met zijn producten en diensten kan Blue Billywig klanten helpen bereik en kijktijd te vergroten via crossmediale kanalen als internet, mobiel en digitale televisie. Kijk voor meer informatie op www.bluebillywig.com.
Video Analytics Stream Senseâ¢


* Diepgaande audio en video stream rapportage
* Inzicht in interactie met advertenties

* Naadloze integratie met web analytics