Deelgemeente Feijenoord Rotterdam

Nieuw en groen gezicht voor Boulevard Zuid

Een nieuw en groen gezicht voor Boulevard Zuid. In dit kader werd woensdag 6 februari de laatste plantenschaal op het Slaghekplein geplaatst. Daarmee kwam het totaal aantal plantenschalen op de Boulevard op 20.

Initiatief Boulevardbestuur
De plantenschalen zijn een initiatief van het Boulevardbestuur, dat ook een nieuwe huisstijl voor Boulevard Zuid liet ontwikkelen. Een huisstijl die nu al zichtbaar is op banieren, driehoeksborden en vlaggen in de winkelstraat.

Uitstraling
Met deze maatregelen geeft het Boulevardbestuur invulling aan de wens van de deelraad en de gemeenteraad om de straat een vrolijkere en groene uitstraling te geven.

Uitstallingenbeleid
Sinds kort is het nieuwe uitstallingenbeleid van kracht, dat bepaalt wat de plaats en omvang mag zijn van de uitstallingen. Op Boulevard Zuid is uitstallen uitsluitend toegestaan tussen de palen van de luifels, maximaal 1 meter breed en 1,50 meter hoog. De ruimte voor de winkeldeur moet vrij blijven. Nieuw in het beleid is dat er ook kwaliteitseisen worden gesteld. Zo is het gebruik van dozen, pallets en plastic zeiltjes tegen de regen verboden.

Economische sterker
De maatregelen die het bestuur neemt, zijn bedoeld om Boulevard Zuid op korte termijn veiliger, aantrekkelijker en economisch sterker te maken. Dat dit zijn vruchten afwerpt, blijkt uit het feit dat de afgelopen jaren 34 nieuwe bedrijven erbij zijn gekomen.

Veilig
Ook is de veiligheid op Boulevard Zuid sterk toegenomen. Geplaatste cameras houden 24 uur per dag in de gaten wat er gebeurt. Hierdoor is het mogelijk om snel in te grijpen bij gesignaleerde onregelmatigheden.

(foto: Dagelijks bestuurder René Kronenberg, ondernemer Ferry Hesmati, projectleider Duco de Bruijn en pandeigenaar Lo ter Voorde bij het plaatsten van de laatste plantenschaal.)