Deelgemeente Feijenoord Rotterdam

Aanpassing bruggen op Lange Hilleweg

De aannemer past in april de bruggen op de Lange Hilleweg zodanig aan dat er geen water meer op blijft liggen. Dat zei portefeuillehouder Gülami Yesildal op 7 februari tijdens een voortgangsrapportage in de commissie Bloemhof-Noordereiland.

Tien centimeter hoger
De beide voetgangersbruggen over de singel worden opgevijzeld waarbij één kant tien centimeter hoger komt te liggen. De verkeersbrug wordt bij de landhoofden afgefreesd en in het midden iets opgehoogd, zodat ook hier het wegdek licht afloopt.

Ontevreden over informatievoorziening
In het inrichtingsplan is nooit afgesproken dat er rustieke bruggen zouden komen, zei Yesildal verder. Diverse commissieleden constateerden dat bewoners ontevreden zijn over de uitvoering en de informatievoorziening.

Participatietraject
De portefeuillehouder zei dat het participatieproces op een goede wijze heeft plaatsgevonden. Er is met verschillende bewonersgroepen gesproken en de BOB-bus is de wijk in gegaan. Maar bij een inrichtingsplan kan niet met alle wensen rekening worden gehouden. Neem het parkeren aan de singelkant, een aantal bewoners was daar vóór, een aantal tégen.

Begeleidingscommissie
Yesildal erkende dat er veel knelpunten en klachten waren tijdens de uitvoering. Daarom is er in juni 2007 een schouw gehouden, stelde hij. Het enige probleem dat nog niet is opgelost, zijn de bruggen. Het was beter geweest als er een begeleidingscommissie was geweest voor communicatie met bewoners tijdens de uitvoering, noemde de portefeuillehouder als een leerpunt. In de nieuwe werkwijze voor inrichtingsplannen, die over enkele weken aan de deelraad wordt voorgelegd, wordt dit meegenomen.