Deelgemeente Feijenoord Rotterdam

Speciaal interventieteam voor hotspot Putsebocht

De deelgemeente verwacht effect van de integrale aanpak van de hotspot Putsebocht/Hillevliet (op de aspecten veiligheid, sociaal en economisch).

Toelichting
We zijn nu bijna een jaar bezig en ik ben ervan overtuigd dat het gaat verbeteren, zei Dagmar Oudshoorn 7 februari tijdens een toelichting in de commissie Bloemhof-Noordereiland.

Werving
De deelgemeentevoorzitter baseert die verwachting ook op ervaringen met andere hotspots, zoals de Dordtselaan en Strevelsweg. Oudshoorn vertelde dat er momenteel wordt geworven voor een extra interventieteam voor de Putsebocht/Hillevliet, omdat veel eigenaars van particulier woningbezit moeten worden aangeschreven (vanwege achterstallig onderhoud).

Waterbedeffect
Een aandachtspunt is het waterbedeffect, mede omdat er geen extra toezicht is. Door cameratoezicht op de Dordtselaan is er een toename van incidenten en drugsproblematiek op en rond de Putsebocht-Hillevliet, schetste Oudshoorn.

Branchering
Verder wordt gekeken naar de branchering van de winkels en wordt de wijk op sociaal gebied doorgelicht, onder meer volgens de Communities That Care-methodiek. In maart krijgt de deelraad een rapportage over alle hotspots.