Annie Brouwer voorzitter Raad van toezicht Open Universiteit

13/02/2008 13:31



Open Universiteit Nederland



De minister van Onderwijs, cultuur en wetenschap heeft oud-burgemeester Annie Brouwer benoemd tot voorzitter van de Raad van toezicht van de Open Universiteit Nederland. Zij volgt Frans Slangen (voorzitter KRO) op. De benoeming is ingegaan op 1 februari 2008 voor een periode van vier jaar.

Annie H. Brouwer Korf (61) was van 1999 tot 1 januari 2008 burgemeester van Utrecht. Eerder was de Groningse juriste al burgemeester van Zutphen en Amersfoort. Ze heeft de afgelopen jaren diverse nevenfuncties vervuld, o.m. vice-voorzitter van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten, voorzitter van de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Brandweer en hulpverlening, het consumentenplatform van het ministerie van Landbouw en Visserij en het Nationaal Reumafonds, en lid van de Raad van Advies van Utrecht School of Governance. Na het burgemeesterschap neergelegd te hebben, is Brouwer benoemd tot voorzitter van de Adviescommissie veiligheid en persoonlijke levenssfeer, lid van de Onderzoeksraad voor veiligheid en voorzitter van de visitatiecommissie die een oordeel moet geven over de prestaties van de publieke omroep.

De Open Universiteit Nederland is een van de toonaangevende instellingen voor hoger afstandsonderwijs in de wereld en een autoriteit op het gebied van zelfstudie en ict-ondersteund onderwijs. Sinds de start in 1984 hebben ruim 250.000 mensen een cursus of wetenschappelijke opleiding aan de Open Universiteit gevolgd. De vakinhoudelijke en onderwijskundige expertise wordt ook ingezet in nationale en internationale samenwerkingsprojecten op het terrein van bijv. leven-lang-leren, e-learning, assessment, open educational resources en professionalisering van onderwijsgevenden.





http://www.ou.nl