Politie Zuid-Holland-Zuid

13/02 Alblasserwaard/Vijfheerenlanden

Dordrecht, 13-02-2008 o Persberichten district II

MACHT OVER HET STUUR VERLOREN
LEERDAM Op de kruising Industrieweg met de Diefdijk heeft dinsdagmiddag 12 februari een aanrijding plaatsgehad waarbij de auto van een 81-jarige man uit Leerdam op de zijkant terecht kwam. Het had niet veel gescheeld of de auto was van de helling afgegleden, gelukkig hield prikkeldraad het voertuig tegen. De man raakte niet gewond. Hij verklaarde tegenover de politie dat hij op de Diefdijk reed en rechtsaf de Industrieweg opging toen hij moest uitwijken voor een andere auto en zodoende de macht over het stuur verloor. Over de auto waarvoor hij moest uitwijken, kon de man weinig vertellen. Een andere weggebruiker hielp de geschrokken man uit zijn gekantelde auto. Een takelwagen zette de auto weer recht op de weg. Het voertuig had alleen wat krasjes van het prikkeldraad. De 81-jarige man vervolgde na van de schrik bekomen te zijn weer zijn weg.

GEEN RIJBEWIJS
GORINCHEM Een 34-jarige man uit Gorinchem is bekeurd wegens het rijden zonder rijbewijs. Dit gebeurde op dinsdagmiddag 12 februari 2008 omstreeks 17.20 uur op de Kleine Haarsekade. Politieagenten zagen de man zeer onzeker met zijn personenauto reed. Hij was niet in het bezit van een rijbewijs en verklaarde dat hij snel naar de tandarts moest.

VERLICHTINGSCONTROLE
ALBLASSERDAM Politieagenten hebben tijdens een verlichtingscontrole 10 bekeuringen uitgeschreven aan fietsers die geen of geen goede verlichting hadden. Ze hielden de controle op dinsdagavond 12 februari 2008 op de Plantageweg en de Randweg.

GESCHOPT EN GESLAGEN
GORINCHEM Een 17-jarige jongen uit Gorinchem is door politieagenten aangehouden nadat hij een 15-jarig meisje uit Gorinchem sloeg, schopte en haar bedreigde. Dit gebeurde op dinsdagavond 12 februari 2008 omstreeks 19.30 uur in de Schoutstraat. Het meisje kreeg zonder aanleiding klappen en schoppen van de jongen. Ook werd ze bedreigd. De verdachte werd later op de avond in zijn ouderlijke woning aangehouden. Hij is ingesloten en in verzekering gesteld. De politie onderzoekt de zaak.

LASTIG VALLEN
PAPENDRECHT Een 67-jarige man uit Papendrecht is door politieagenten aangehouden wegens het lastig vallen van buurtbewoners. De aanhouding vond plaats op dinsdagavond 12 februari 2008. De man bestelde eten en spullen en liet dat bij de buurtbewoners bezorgen. Ook liet hij iemand naar hen komen die een auto te koop had. Deze praktijken duren al enige tijd. De man is ingesloten en de politie heeft de zaak in onderzoek.