Politie Zuid-Holland-Zuid

13/02 Dordrecht/Zwijndrechtse Waard

Dordrecht, 13-02-2008 o Persberichten district I

SOKKEN
DORDRECHT Een 38-jarige man uit Dordrecht is aangehouden wegens diefstal van sokken. Dit gebeurde op dinsdagmiddag 12 februari 2008 omstreeks 15.00 uur in een winkel op de Voorstraat. De man stal sokken en werd betrapt door beveiligingspersoneel. De man had naar aanleiding van een eerdere diefstal een winkelontzegging. Hij is in verzekering gesteld. Hij wordt donderdag 14 februari voorgeleid aan de officier van justitie.

TE SNEL; RIJBEWIJS KWIJT
HENDRIK IDO AMBACHT Een 36-jarige man uit Roosendaal is zijn rijbewijs kwijtgeraakt nadat hij met 168 km/uur over de Rijksweg A 16 reed. Dit gebeurde op dinsdagmiddag 12 februari 2008 rond 15.00 uur. De man reed 168 km/uur waar op die plaats 100 km/uur is toegestaan. Hij werd betrapt door agenten van de videosurveillancedienst. Zijn rijbewijs is ingevorderd en de politie maakt proces-verbaal op.

WINKELDIEF BETRAPT
DORDRECHT Een 40-jarige winkeldief uit Rotterdam is op heterdaad betrapt door agenten in burger. Dit gebeurde op dinsdagmiddag 12 februari 2008 omstreeks 15.30 uur in een winkel op de Voorstraat. Agenten zagen dat de man een broek en een agenda meenam en de winkel zonder betalen verliet. Bovendien bleek dat de verdachte nog 8 dagen straf had openstaan. Hij is na verhoor ingesloten.

GORDELCONTROLE
DORDRECHT Tijdens een gordelcontrole hebben politieagenten van het Verkeershandhavingsteam 28 bekeuringen uitgeschreven aan bestuurders die deze niet om hadden. Ze hielde de controle op dinsdag 12 februari 2008 op de Reeweg Oost en de Savornin Lohmanweg.

BELEDIGING
DORDRECHT Een 43-jarige man uit Dordrecht is door politieagenten aangehouden wegens belediging. Dit gebeurde op dinsdagmiddag 12 februari 2008 omstreeks 17.00 uur in de Maarten Harpertsz Trompweg. De man beledigde eerder op die dag een 64-jarige buurvrouw en haar 29-jarige dochter. Aanleiding was een langdurig burenconflict. De verdachte is na verhoor heengezonden. De politie maakt proces-verbaal op.

RIJDEN ONDER INVLOED
HENDRIK IDO AMBACHT Een 79-jarige man uit Hendrik Ido Ambacht is door politieagenten aangehouden wegens rijden onder invloed. Dit gebeurde op dinsdagavond 12 februari 2008 omstreeks 20.10 uur in de Kerkstraat. De man botste met zijn personenauto tegen twee geparkeerde autos. Er ontstond materiële schade. In het bureau blies de man ongeveer 0,7 promille (285 ug/l). Na verhoor is hij met een rijverbod heengezonden. De politie maakt proces-verbaal op.

HUISELIJK GEWELD
DORDRECHT Een 35-jarige man uit Dordrecht is door politieagenten aangehouden wegens huiselijk geweld. Dit gebeurde op dinsdagavond 12 februari in een woning in de Dubbelstraat. De man sloeg en bedreigde zijn 35-jarige vriendin. De vriendin wilde geen aangifte doen. Daarop besloten de agenten de verdachte ambtshalve aan te houden. Hij is ingesloten en de politie onderzoekt de zaak.

MANNEN GEWOND GERAAKT BIJ OVERVAL
Politie zoekt getuigen
Dordrecht - Een 37-jarige man uit Dordrecht is op 12 februari gewond geraakt toen twee onbekende mannen zijn woning aan de Hooftstraat binnendrongen. Rond 22.30 uur werd bij de man aan de voordeur aangeklopt. Zijn huisgenoot, een 25-jarige Dordtenaar, deed open waarop twee onbekende mannen met bedekte gezichten de woning binnengingen. Eén van hen sloeg de 37-jarige, waarbij deze een bloedende neus en kneuzingen op zijn hoofd opliep. De 25-jarige man die opendeed, kreeg ook een paar klappen, maar wist het huis te ontvluchten. De daders liepen naar een paar minuten weg; het is onbekend of ze iets buit hebben weten te maken. Tijdens het incident zou ook een derde blanke man buiten staan te wachten. De mannen liepen weg in onbekende richting.
Van de twee mannen die binnendrongen is het volgende signalement bekend:

- Dader 1 had een blanke huidskleur, ongeveer 25-30 jaar oud, droeg een donkerkleurige bivakmuts, had een fors postuur en was 1.90-1.95 meter lang.

- Dader 2 had een donkere huidskleur, hij droeg een donkere sjaal of bivakmuts en een witte pet. Hij was iets boven de 30 jaar oud en was fors van postuur.

- De man die buiten stond te wachten was groter dan de mannen die binnen waren. Hij droeg een donkerblauwe jas aan met capuchon en had een normaal postuur.
De politie komt graag in contact met mensen die getuigen van het bovenstaande zijn geweest of anderszins informatie kunnen verschaffen. Zij kunnen bellen naar 0900-8844 (lokaal tarief) en vragen naar de Recherche in district Dordrecht/ Zwijndrechtse Waard.

HARDDRUGS
DORDRECHT Een 25-jarige man uit Amsterdam is door politieagenten aangehouden wegens het bezit van 1 kilo heroïne en 13 gram cocaïne. Dit gebeurde op woensdagochtend 13 februari 2008 omstreeks 00.10 uur tijdens een controle op een parkeerplaats langs de Rijksweg A16. In de kofferbak van zijn auto troffen de agenten een tas met daarin de harddrugs aan. De verdachte is ingesloten en de politie onderzoekt de zaak.