Politie Zuid-Holland-Zuid

Mannen gewond geraakt bij overval

politie zoekt getuigen

Dordrecht, 13-02-2008

Een 37-jarige man uit Dordrecht is op 12 februari gewond geraakt toen twee onbekende mannen zijn woning aan de Hooftstraat binnendrongen. Rond 22.30 uur werd bij de man aan de voordeur aangeklopt. Zijn huisgenoot, een 25-jarige Dordtenaar, deed open waarop twee onbekende mannen met bedekte gezichten de woning binnengingen. Eén van hen sloeg de 37-jarige, waarbij deze een bloedende neus en kneuzingen op zijn hoofd opliep. De 25-jarige man die opendeed, kreeg ook een paar klappen, maar wist het huis te ontvluchten. De daders liepen naar een paar minuten weg; het is onbekend of ze iets buit hebben weten te maken. Tijdens het incident zou ook een derde blanke man buiten staan te wachten. De mannen liepen weg in onbekende richting. Van de twee mannen die binnendrongen is het volgende signalement bekend:

- Dader 1 had een blanke huidskleur, ongeveer 25-30 jaar oud, droeg een donkerkleurige bivakmuts, had een fors postuur en was 1.90-1.95 meter lang.

- Dader 2 had een donkere huidskleur, hij droeg een donkere sjaal of bivakmuts en een witte pet. Hij was iets boven de 30 jaar oud en was fors van postuur.

- De man die buiten stond te wachten was groter dan de mannen die binnen waren. Hij droeg een donkerblauwe jas aan met capuchon en had een normaal postuur.
De politie komt graag in contact met mensen die getuigen van het bovenstaande zijn geweest of anderszins informatie kunnen verschaffen. Zij kunnen bellen naar 0900-8844 (lokaal tarief) en vragen naar de Recherche in district Dordrecht/ Zwijndrechtse Waard.