Gemeente Smallingerland


* | 2008

* | Februari

* | Breedtesportimpuls deels voortgezet

Breedtesportimpuls deels voortgezet

De landelijke regeling breedtesportimpuls is een tijdelijke stimuleringsregeling vanuit het ministerie van VWS om meer mensen te laten bewegen. Omdat de financiele regeling formeel per 31 december 2006 eindigde heeft de gemeente met het Sportbedrijf overlegd over voortzetting van de activiteiten.

In het kader van deze regeling was er in Smallingerland een adviseur voor de verenigingen en voor de basisscholen, waren er activiteiten voor tieners, voor mensen met een beperking en voor ouderen. In samenwerking met het Sportbedrijf Smallingerland is onder andere ingezet op de professionalisering van de sportverenigingen. Een adviseur heeft ca. 25 verenigingen met raad en daad bijgestaan. Bij navraag bij de verenigingen vorig jaar bleek dat ze deze ondersteuning graag willen houden.
In het kader van de breedtesportimpuls is ook iemand aangesteld, die leerkrachten op de basisscholen helpt en adviseert om hun leerlingen meer en beter te laten bewegen. Veel scholen laten zich nog steeds bijstaan door deze 'bewegingsondersteuner'.
Voor tieners zijn in vier wijken bovenwijkse tienervoorzieningen gerealiseerd. De meest aansprekende is de skatevoorziening in het Slingepark. Daarnaast kregen een aantal wijken en dorpen voetbaldoeltjes, een pannakooi of een tafeltennistafel.

Deels voortgezet
Een deel van de activiteiten wordt voortgezet; het betreft de ondersteuner van de verenigingen, de ondersteuner van de scholen, de activiteiten voor ouderen en voor mensen met een lichamelijke of verstandelijke beperking.
Het geld komt nu uit een ander potje, nl. de subsidieregeling BOSimpuls van het ministerie.