Persbericht

Claranet bezorgt Van Cranenbroek complete zakelijke communicatieoplossing voor VoIP en pin

~ pintransacties binnen twee seconden afgerond dankzij VPN ~

Son, 13 februari 2008 - Claranet, leverancier zakelijke oplossingen in de communicatie- en informatietechnologie, heeft bij firma Van Cranenbroek een VPN-netwerk aangelegd om alle data- en voiceverkeer af te handelen. Een tweede VPN-netwerk dient voor het afhandelen van alle pintransacties. Door de efficiënte opzet van de VPN-netwerken zijn aanzienlijke besparingen op zowel telecomkosten als de kosten voor pintransacties gerealiseerd. Van Cranenbroek, gespecialiseerd in tuinbenodigdheden, heeft te maken met een groeiend aantal klanten en daarmee met een groeiend aantal pintransacties.

De opzet van de pin-gateway is redundant, waardoor de beschikbaarheid om pintransacties af te handelen optimaal is gewaarborgd. Pinnen over IP is ook een stuk sneller dan de traditionele wijze. "Gemiddeld kost een transactie nog maar zo'n twee seconden, wat een positief effect heeft op de wachttijden aan de kassa", aldus Maarten Verhappen, hoofd automatisering bij Van Cranenbroek. Claranet is internationaal actief, wat voor Van Cranenbroek een belangrijk voordeel is aangezien het bedrijf ook bedrijfsactiviteiten in België heeft.

Ook het telefoonverkeer van Van Cranenbroek verloopt nu via IP. "Hierdoor hebben wij voor het onderling bellen van en naar de Van Cranenbroek-locaties geen verdere telecomkosten meer. Dit levert een aanzienlijk kostenvoordeel op", aldus Verhappen. "We betalen maandelijks een vast bedrag, ongeacht het aantal telefoongesprekken. Ook de kwaliteit van de lijnen is prima."

Van Cranenbroek maakt ook gebruik van de Managed Host-oplossing van Claranet. Met deze oplossing heeft zij het gebruikersrecht over een speciale webserver in Claranet's datacenter. Van hieruit beheert Van Cranenbroek haar eigen website en heeft zij de mogelijkheid om digitale nieuwsbrieven aan haar 26.000 abonnees te versturen.

(277 woorden)

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over Claranet
Claranet biedt sinds 1996 een betrouwbaar pakket aan diensten op het gebied van managed applications, internettoegang, VPN's, hosting, security en telefonie. Middels het eigen internationale netwerk biedt Claranet oplossingen voor dataverkeer tussen (inter)nationale bedrijfslocaties. Met vestigingen in 7 landen voorziet Claranet meer dan 300.000 klanten wereldwijd, waaronder Airbus, Renault en CenterParcs. Claranet heeft 600 medewerkers, een jaaromzet van 120 miljoen en is vanaf haar ontstaan een succesvolle en financieel stabiele onderneming. Meer informatie is te vinden op www.claranet.nl.