Ingezonden persbericht


Persbericht

CNV Chemie en energie (vakgroep van de CNV BedrijvenBond)

Utrecht, 13 februari 2007

Eerste stap gevolgen overname Organon bekend:

Schering Plough wil arbeidsplaatsen schrappen

Schering Plough wil het aantal arbeidsplaatsen in Nederland schrappen, vanwege de overname van Organon. Dit eerste voornemen raakt ongeveer 100 medewerkers van Organon. "En dat zal waarschijnlijk niet bij dit aantal blijven", aldus Jelle Loosman, Landelijk Onderhandelaar van CNV Chemie en energie.

Loosman: "Dit is de eerste concrete actie als gevolg van de overname van Organon, maar waarschijnlijk niet de laatste. Schering Plough wijst er zelf op dat dit proces, na deze stap, nog niet is afgerond."

Toen de overname in november vorig jaar definitief werd, heeft de onderhandelaar van CNV Chemie en energie al getracht eventuele sociale consequenties af te dekken.

Loosman: "Dat is toen niet gelukt. Maar nu moeten we toch echt aan de bak met Schering Plough om de consequenties voor de mensen van Organon zo goed mogelijk te regelen. Primaire inzet daarbij is dat er geen mensen hoeven te vertrekken, maar dat iedereen binnen het concern een andere baan vindt. Als dit onverhoopt toch niet kan, dan willen we daarvoor een sociaal plan afsluiten."

Doordat er al geruime tijd een aannamestop is bij het bedrijf acht Loosman de kans groot dat het grootste deel van de medewerkers kan worden bemiddeld naar openstaande vacatures binnen het concern.



Ingezonden persbericht