Provincie Groningen

Mikkelhorst" voor aanschaf stookinstallatie GS verlenen subsidie aan zorgboerderij "De Mikkelhorst" voor aanschaf stookinstallatie 13 februari 2008

Gedeputeerde Staten zijn van plan om een subsidie van EUR 55.000.- te verlenen aan ecologische zorgboerderij "De Mikkelhorst" te Haren. Op "De Mikkelhorst' wil men een milieuvriendelijke stookinstallatie plaatsen die met biomassa zorgt voor verwarming van het gebouw en van de bijbehorende kassen. Er zal worden gestookt met houtsnippers, afkomstig uit het landschapsonderhoud en vanuit de gemeente Haren.

Het project is een uniek voorbeeld van wederzijdse versterking op de verschillende terreinen waar de provincie Groningen ambities en doelstellingen heeft. Het gaat daarbij om:

1. gebruik van biomassa voor energie en vermindering van CO2;
2. inzet van zorgklanten in de bedrijfsvoering;
3. nuttig gebruik van afval uit landschapsbeheer en gemeentelijk groen;

4. educatie/excursie op het gebied van duurzame energievoorziening.

De totale projectkosten bedragen EUR 341.000,- waarvan bijna 85% voor investering in apparatuur,
leidingen, etc. en het restant voor het bedrijfsvoeringprogramma. De provincie Groningen is gevraagd het bedrijfsvoeringprogramma te subsidiëren. Voor de overige kosten wordt een beroep gedaan op de stichting Mikkelhorst, de gemeente Haren en het North Sea Bio Energy-programma.

13 februari 2008