Gemeente Arnhem

Kort geding gemeente Gelredome ingetrokken (13-02-08) Gemeente kiest voor volledige gerechtelijke procedure Het kort geding van de gemeente Arnhem tegen de Stichting Gelredome, dat woensdag 13 februari om 13.00 uur zou dienen, gaat niet door. Daarmee geeft de president van de Rechtbank Arnhem gehoor aan het verzoek, dat de gemeente een dag eerder heeft gedaan. Het kort geding zou gaan over de statutenwijziging, die de gemeente nietig verklaard wil zien. De Stichting Gelredome heeft afgelopen vrijdag een uitgebreide tegenreactie gegeven op de gemeentelijke eis. De gemeente Arnhem wil nu een volledige gerechtelijke procedure (de zogenoemde bodemprocedure) voeren.

De statutenwijziging die Stichting Gelredome heeft doorgevoerd, ontneemt aan de gemeente haar recht op de benoeming en het ontslag van stichtingsbestuurders.

De gemeente Arnhem had het kort geding aangespannen om de rechter te vragen een uitspraak te doen of de statutenwijziging rechtmatig is. Een kort geding leidt tot een spoedige, maar voorlopige uitspraak. Stichting Gelredome heeft de eis van de gemeente pas een paar dagen geleden beantwoord met een tegenreactie, die uit 60 paginas bestaat. De gemeente vindt het daarom beter om de zaak meteen samenhangend en in haar volle omvang te behandelen in een bodemprocedure.