Gemeente Noordwijk

RECONSTRUCTIE KRUISPUNT PIET HEINPLEIN/DUINWEG/VAN PANHUYSSTRAAT
De gemeenteraad heeft in september 2007 besloten om het kruispunt Piet Heinplein/Duinweg/Van Panhuysstraat te reconstrueren. Vervolgens zijn de plannen afgelopen maanden besteksklaar gemaakt. Op het kruispunt maken de verkeerslichten en veel van het aanwezige asfalt plaats voor een rotonde. Daardoor wordt het op de kruising verkeersveiliger dan nu het geval is. Bij het ontwerp is nadrukkelijk aandacht geweest voor de algehele aankleding waarbij met name de groeninvulling moet zorgen voor de gewenste uitstraling.

De planning is het werk half maart a.s. te beginnen met het verleggen van kabels- en leidingen. In de eerste fase vinden de werkzaamheden plaats aan weerszijden van de Duinweg. De route voor autoverkeer van en naar zee via de Van Panhuysstraat ­ de Quarles van Uffordstraat blijft in deze fase open. Begin mei wordt het kruispunt geheel afgesloten. Voor het doorgaand verkeer, waaronder het openbaar vervoer, gelden dan omleidingsroutes. Voor het ongehinderd laten passeren van het bloemencorso op zaterdag 26 april worden passende maatregelen genomen.

De afdeling Openbare Werken van de gemeente heeft het project voorbereid en zal ook de uitvoering begeleiden. Voor vragen kunt u bij deze afdeling terecht, telefoonnummer 071-3660322.

Noordwijk, 12 februari 2008
Bestuurszaken/Communicatie, tel. 071-3660451