Stadsdeel Zeeburg

Autodelen in Zeeburg: meer en groter

Persbericht

13 februari 2008
Stadsdeel Zeeburg heeft besloten tweemaal negentien nieuwe autodeelplekken toe te wijzen aan ConnectCar en GreenWheels. Voorlopig neemt ieder bedrijf slechts twaalf plekken in gebruik, waarvan globaal de helft met grotere auto's. Als blijkt dat het nieuwe aanbod tot een substantiële stijging van het aantal abonnees leidt, worden ook de overige plekken in gebruik genomen.

Stadsdeelwethouder verkeer en vervoer Dennis Straat is te spreken over de uitbreiding van het aanbod. Straat: "De uitbreiding van het aantal plekken en de inzet van grotere auto's maakt autodelen voor meer bewoners en bedrijven aantrekkelijk. Tot op heden verdwijnen er voor elke deelauto drie particuliere auto's, omdat autodelen goedkoper is als je weinig rijdt. Als die trend zich doorzet, levert dit op termijn meer perkeerplekken op. Daarnaast hopen we met een oudere (vervuilende) auto overstappen. Op die manier levert het ook iets op voor de luchtkwaliteit."
Stadsdeelwethouder Dennis Straat (midden) verwelkomt grote deelauto's in Zeeburg
Stadsdeelwethouder Dennis Straat (midden) verwelkomt grote deelauto's in Zeeburg

Momenteel beschikt GreenWheels over 26 deelautoplekken in stadsdeel Zeeburg. ConnectCar heeft achttien plekken in gebruik. De grotere auto's, de Peugeot 207 SW en de Opel Zafira, die geplaatst worden zijn nieuw (gebouwd in 2007 of later) en dragen respectievelijk de energielabels B en C. Deze grote auto's zijn weliswaar minder milieuvriendelijk dan de huidige kleine auto's, maar verwacht wordt dat een groter en meer gevarieerd aanbod van deelauto's leidt tot een flinke toename van het aantal abonnees.

* Meer informatie over autodelen in Zeeburg