Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg 13-02

TILBURG, 13 februari 2008

Lastige klant in supermarkt aangehouden

TILBURG: De politie heeft dinsdagmorgen aangifte opgenomen van de bedrijfsleider van een supermarkt aan de Besterdring. De man zag rond 09.00 uur in zijn winkel een 45-jarige Tilburger die hij herkende. Hij had de man een half jaar daarvoor betrapt op winkeldiefstal. Nu hij de man weer zag, verzocht hij hem diverse malen de supermarkt te verlaten. Daaraan gaf de Tilburger geen gehoor, waarna de bedrijfsleider hem aanhield en de politie belde. Agenten namen de Tilburger, die ook de bedrijfsleider nog bedreigde, mee naar het bureau. Na verhoor is hij heengezonden met een proces-verbaal wegens huisvredebreuk.

Tilburger (17) verdacht van woninginbraak

TILBURG: Een 17-jarige jongen uit Tilburg is dinsdagavond rond 22.30 uur aangehouden op verdenking van inbraak in een woning aan het Pater van den Elsenplein. Daar werd in de nacht van maandag op dinsdag een plasma-TV, een computer en een DVD-recorder gestolen. In het politie-onderzoek leidde het spoor al snel naar de woning waar de verdachte woont. Die ligt ook in de wijk Broekhoven. In het pand werden de eerdergenoemde goederen aangetroffen. Agenten hielden de 17-jarige jongen vervolgens aan. Hij is op het bureau ingesloten voor verder onderzoek.

Automobilist raakt rijbewijs kwijt na dronken rijden

TILBURG: Een 31-jarige automobilist uit Tilburg is woensdagmorgen rond 03.00 uur zijn rijbewijs kwijtgeraakt, nadat hij werd betrapt op rijden onder invloed van alcohol.

De man raakte rond 02.00 uur op de Kempenbaan van de weg en belandde met zijn auto op de kop in de sloot. Naar eigen zeggen moest hij uitwijken voor een onbekend dier dat op dew eg liep. Agenten die ter plaatse kwamen, lieten hem blazen. Daaruit kwam een score van 720 ug/l, terwijl maximaal 220 ug/l is toegestaan. Bij bloedalcoholwaarden van meer dan 570 ug/l wordt het rijbewijs ingevorderd en dus ook dit geval. De man is na verhoor op het bureau met een proces-verbaal heengezonden.

Brute overval op studentenwoning in Tilburg

TILBURG: Een 19-jarige bewoner van een studentenhuis aan de Tongerlose Hoefstraat en zijn vriendin zijn woensdagmorgen rond 00.30 uur overvallen. Twee mannen die via een raampje het pand waren binnengedrongen, bedreigden het tweetal in hun kamer met een mes en dwongen hen diverse goederen af te staan. Dat betrof onder andere twee mobiele telefoons, een laptop en een LCD-televisie. Met die buit vertrokken de twee mannen weer. De politie stelt een onderzoek in.

Tilburger op heterdaad betrapt bij inbraak in auto

TILBURG: De politie heeft woensdagmorgen rond 05.15 uur een 42-jarige Tilburger aangehouden op de Broekhovenseweg. Agenten reageerden op een melding van een oplettende getuige die meldde dat een man aan het inbreken was in een geparkeerde auto. Ze konden de verdachte ter plaatse in de kraag grijpen.Hij voldeed aan het signalement en had diverse inbrekerswerktuigen in zijn bezit. Hij is op het bureau voor verder onderzoek in verzekering gesteld.

Winkeldief (28) aangehouden

TILBURG: Een 28-jarige Tilburger is woensdagmorgen rond 10.00 uur aangehouden in een supermarkt aan de Besterdring. De man werd betrapt op het stelen van onder andere brood en hondenbrokken. Hij werd herkend door een medewerker die wist dat de man al vaker daar gewinkeld had zonder te betalen. Agenten namen de Tilburger mee naar het bureau, hij verklaarde daar dinsdag in dezelfde winkel waspoeder te hebben gestolen. Hij is op het bureau ingesloten. Geldgebrek noopte hem naar eigen zeggen tot de winkeldiefstallen.

Motorrijder gewond na ongeval in Riel

RIEL: Een 26-jarige motorrijder uit Riel is dinsdagavond rond 19.30 uur gewond geraakt bij een verkeersongeval. Hij reed over de Alphenseweg, in de richting van Riel. Door onbekende oorzaak vloog hij uit de bocht en knalde tegen een boom. Met vermoedelijk hersenletsel is hij naar het Elisabethziekenhuis in Tilburg vervoerd. Verkeersongevallenanalisten van de politie Midden en West Brabant onderzoeken het incident. Er waren geen andere voertuigen bij betrokken.

Auteur: Andre van den Hul