Ministerie van Defensie

13-02-2008 14:40

MILITAIR CEREMONIEEL BIJ AANKOMST BEWINDSLIEDEN OP CURAÃAO

Gewapende wacht van de 31ste infanteriecompagnie van het Korps Mariniers - Foto: Peter Bijpost, AVDD

Minister-president Balkenende en staatssecretaris Bijleveld arriveerden dinsdagmiddag met het regeringsvliegtuig op Kustwachtsteunpunt Hato. Daar werden ze opgewacht door de Commandant der Zeemacht in het Caraïbisch Gebied, commandeur Peter Lenselink. Een gewapende wacht van de 31ste infanteriecompagnie van het Korps Mariniers en Tamboers & Pijpers ondersteunden het ceremonieel op Curaçao.

Balkenende en Bijleveld (Koninkrijksrelaties) brengen van 10 februari tot en met 15 februari een werkbezoek aan de Nederlandse Antillen en Aruba. Het bezoek staat in het teken van de vernieuwing van de relaties binnen het Koninkrijk.

Commandeur Lenselink en minister-president Balkenende met op de achtergrond één van de nieuwe Dash-8 verkenningsvliegtuigen van de Kustwacht Nederlandse Antillen en Aruba - Foto: Peter Bijpost, AVDD

De minister-president laat zich informeren over de voortgang van het staatkundige proces. Samen met Bijleveld bezoekt hij projecten op het gebied van onderwijs, gezondheidszorg en economische ontwikkeling. In het kader van onderwijs bezoeken de bewindslieden donderdag het project 'Toekomst Antilliaanse Militie' op Marinekazerne Suffisant. Op vrijdag staat een bezoek aan Marinierskazerne Savaneta op het programma.