Maastricht Aachen Airport


Uitspraak Raad van State laat verruimde geluidsruimte intact

Maastricht Airport, 13 februari 2008.

Maastricht Aachen Airport vindt het jammer dat de Ministers van Verkeer & Waterstaat en VROM een nieuwe beslissing moeten nemen op de bezwaren tegen de Aanwijzing Luchtvaartterrein Maastricht, maar is tevreden dat de geluidsruimte en het aantal toegestane bewegingen intact blijft.

De Raad van State heeft vandaag (13 februari) uitspraak gedaan over de Beslissing op Bezwaar die de Ministers van Verkeer en Waterstaat en VROM in augustus 2006 hadden genomen inzake de bezwaren tegen de Aanwijzing van het luchtvaartterrein Maastricht, genomen in december 2004. Op 11 december 2007 heeft hierover een zitting plaatsgevonden bij de Raad van State in Den Haag.

De Raad van State oordeelt dat op een aantal punten de Ministers onvoldoende onderzoek hebben verricht dan wel de beslissing onvoldoende hebben gemotiveerd. Dit betreft onder andere de gevolgen voor de luchtkwaliteit als gevolg van de toename van autoverkeer door de groei van de luchthaven.

Daarom draagt de Raad van State de Ministers op een nieuwe Beslissing op Bezwaar te nemen. Naar verwachting zal dit wederom een jaar vergen in verband met nieuwe onderzoeken, ter inzage legging en hoorzittingen, plus een nieuwe beroepsprocedure bij de Raad van State.

Maastricht Aachen Airport is er echter tevreden over dat de Raad van State de oorspronkelijke Aanwijzing van december 2004, inclusief de bijbehorende geluidsruimte en het aantal toegestane bewegingen, vrijwel volledig intact laat. Omdat de noodzakelijke handtekening van de Minister van Defensie ontbrak onder de Aanwijzing mogen alleen de maximaal mogelijke 200 militaire bewegingen per jaar vooralsnog niet worden uitgevoerd.

Ikverticket
Ryanair
Volareweb.com
vliegenvanafmaastricht.nl
Opvakantievanafmaastrich.nl
AKO
HOTELS

Part of the
Omniport Group.