ROC Friese Poort

Windesheim en ROCâs slaan handen ineen
Christelijke Hogeschool Windesheim gaat met vier Regionale Opleidingscentra (ROC) samenwerken om in Flevoland de doorstroming van deelnemers van het mbo naar het hbo te bevorderen. Daartoe ondertekenden de partijen verschillende convenanten, in de nevenvestiging van Windesheim in Lelystad.

Windesheim tekende afzonderlijke convenanten met ROC Flevoland, ROC Friese Poort, ROC Landstede en de Amarantis Onderwijsgroep, waaronder het ROC ASA Almere valt. Doel van de samenwerking is onder meer het ontwikkelen van `doorlopende leerlijnen' en verkorte trajecten tussen mbo en hbo in Flevoland.

Behoefte aan hoger opgeleiden
Samen met de instituten wil Windesheim bevorderen dat deelnemers doorstromen naar het hbo. Onderdeel daarvan is dat de onderwijsinhoud wordt afgestemd. Zo sluit de keten van beroepseducatie beter aan op de regionale arbeidsmarkt. In Flevoland is een grote behoefte aan hoger opgeleid personeel. Windesheim biedt sinds september 2007 hoger onderwijs aan in Lelystad. In september 2008 starten daar de eerste voltijd opleidingen.

De convenanten werden ondertekend door de bestuursleden Hein Dijkstra namens Windesheim, Ronald Wilcke namens ROC Flevoland, Sjouke Tuinier namens ROC Friese Poort, Mark Westenberg namens ROC Landstede en Bert Molenkamp namens Amarantis Onderwijsgroep.