Veilig Amsterdam


Stadsdeel Bos en Lommer: Samenwerken voor een veilig winkelgebied

Keurmerk Veilig Ondernemen


* Keurmerk Veilig Ondernemen

* Stadsdeel Bos en Lommer

Kijk ook bij


* Video: Keurmerk Veilig Ondernemen

13 februari 2008

Ondernemersvereniging Sobel, marktkooplieden, winkeliersverenigingen Bos en Lommerplein en Bos en Lommerweg, politie, brandweer en stadsdeel Bos en Lommer ondertekenden op vrijdag 1 februari een intentieverklaring als startpunt voor het Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO) en het Keurmerk Veilig Markten (KVM).

Met de intentieverklaring zullen de ondertekenaars samenwerken tegen criminaliteit en onveiligheid in het winkelgebied Bos en Lommer.

Het was plezierig druk op vrijdag 1 februari jl., toen vertegenwoordigers samen kwamen in het Grand Café op het Bos en Lommerplein. Daar werd de officiële intentieverklaring ondertekend waarmee de start werd gegeven voor het project dat een einde moet maken aan gevoelens van onveiligheid

Betrokken partijen willen het Keurmerk Veilig Ondernemen en Keurmerk Veilig Markten bemachtigen. Daarmee is het mogelijk gezamenlijk veiligheidsmaatregelen te nemen, zoals het verbeteren van straatverlichting en de inrichting van het winkelgebied.

Namens de ondernemers tekende Sobel-voorzitter Marcel Tillemans de officiële intentieverklaringen, terwijl stadsdeelvoorzitter Jeroen Broeders en portefeuillehouder Ger Timmer respectievelijk tekenden voor het Keurmerk Veilig Markten en het Keurmerk Veilig Ondernemen. De tientallen aanwezigen waren daarna nog getuige van de officiële ondertekening van de Intentieverklaringen door vertegenwoordigers van Politie, Brandweer en Hoofdbedrijfschap Detailhandel.