Politie Kennemerland

Persberichten 13 februari

Regio, 13-02-2008

Fietsendief aangehouden

UITGEEST, 12 februari - De politie heeft rond 20:00 uur een 26-jarige man uit Leiden aangehouden nabij de Geesterweg, op verdenking van het stelen van een fiets. Alerte buurtbewoners zagen de man rommelen aan het slot van de fiets en alarmeerden direct de politie. De man bleek op de fiets -een meisjesfiets- te zijn weggereden en kon door de politie worden aangehouden. De Leidenaar bleek een actieve veelpleger; hij is ingesloten voor nader onderzoek.

Vervoerscontrole

HEEMSKERK - A9, 12 februari - De politie heeft in samenwerking met de afd. Verkeersondersteuning en de afd. Goederenvervoer van het Ministerie van Verkeer & Waterstaat een vervoerscontrole gehouden, waarbij de nadruk werd gelegd op het goederenvervoer over de weg. In totaal werden 44 combinaties gecontroleerd en hierbij werden 32 overtredingen geconstateerd. Het merendeel hiervan bestond uit overbelading, het niet hebben van een eurovignet, te lange onderbroken rijtijd en het ontbreken van de benodigde papieren zoals afvalstroomnummer en geleidformulieren. Maar ook verlopen APK, het niet hebben van een geldig rijbewijs en het rijden zonder gebruik van de tachograafschijf werd geconstateerd. In verband met de politie-acties werden daarnaast veel waarschuwingen gegeven voor technische gebreken en verlichting.

Aangehouden met gestolen voertuig

HAARLEM, 12 februari - De politie heeft rond 19:30 uur een 37-jarige Haarlemmer aangehouden op de hoek G. van Eckerenstraat/Aart v.d. Leeuwstraat op verdenking van het rijden in een gestolen auto. De Haarlemmer werd ingesloten en proces verbaal is tegen hem opgemaakt. De auto is tijdelijk in beslag genomen en de politie stelt een onderzoek in.

Aangehouden voor vernieling

HAARLEM, 12 februari - De politie heeft rond 21:40 uur een 37-jarige Haarlemmer aangehouden op verdenking van het vernieling van een houten paal die dient ter ondersteuning van een boom in de Kenaustraat. Een getuige meldde dat twee dronken mannen vernielingen aan het plegen waren en na een zoektocht in de omgeving trof de politie een van deze verdachten aan. De Haarlemmer werd aangehouden en hij verzette zich hiertegen, waardoor hij in de boeien naar het politiebureau gebracht moest worden. Tegen de man is proces verbaal opgemaakt.

Dronken man pleegt mishandelingen

HEEMSKERK, 13 februari - De politie heeft rond 6:00 uur een 52-jarige Heemskerker aangehouden die zijn vriendin had mishandeld. De man bleek sterk onder invloed van alcohol. Hij is overgebracht naar het politiebureau voor nader onderzoek.

Alcoholcontroles

REGIO, 12 februari - De politie heeft in Velsen-Zuid en Santpoort-Noord bestuurders gecontroleerd op het rijden onder invloed van alcohol. In totaal moesten in de avond- en nachtelijke uren 70 bestuurders een blaastest afleggen en bleken twee bestuurders onder invloed te verkeren: een onder invloed van alcohol en een bestuurder onder invloed van drugs: hij is aangehouden op grond van de opiumwet. Tegen beide bestuurders is proces verbaal opgemaakt.

Hardrijders bekeurd

VIJFHUIZEN, 12 februari - De politie heeft tijdens een laserguncontrole op de N205 tussen 10:00 en 12:00 uur het verkeer gecontroleerd op snelheid. Hierbij werden zeven hardrijders aan de kant gezet.
Twee van hen ontvingen een bekeuring omdat zij 140 km/uur reden, waar een maximum snelheid geldt van 100 km/uur.

OVERVEEN, 12 februari - De politie heeft tijdens een snelheidscontrole met de lasergun op de Zeeweg tussen 13:00 en 15:00 uur twee hardrijders aan de kant gezet en bekeurd. De hoogstgemeten snelheid was 97 km/uur, waar een maximum geldt van 50 km/uur. De Zeeweg is een van de ongevalslocaties waar de politie regelmatig controleert, omdát er door te hoge snelheid veel letselongevallen plaatsvinden.

Verkeersveiligheidsactie

HAARLEM, 12 februari - De politie heeft in de ochtenduren een roodlichtcontrole gehouden op de kruising Planetenlaan met de Rijksstraatweg. In totaal werden 27 fietsers door de politie aan de kant gezet omdat zij door rood waren gefietst. In verband met het coulancebeleid werden hier geen bekeuringen uitgedeeld, wel waarschuwingen.

Gordelcontrole

HAARLEM, 12 februari - De politie heeft vanaf 10:30 uur op de Fonteinlaan een gordelcontrole gehouden. In totaal werden hierbij drie bekeuringen uitgeschreven voor het niet handsfree bellen ( 130,--) en zeven bekeuringen voor het niet dragen van de autogordel.