Gemeente Heerhugowaard


Parkeren in en rond het Stadshart

Uit de tellingen die tot nu toe zijn gedaan, de laatste was in december 2007, blijkt dat de parkeerdruk in de omliggende wijken meevalt. Als tussen 10.00 en 17.00 uur meer dan tachtig procent van de beschikbare parkeerplaatsen bezet is, is dat reden voor de gemeente om actie te ondernemen. Dat blijkt nergens het geval te zijn. Voor alle duidelijkheid: de uitkomsten van de tellingen worden beoordeeld op basis van zones en niet per straat. De tellingen worden op een aantal verschillende dagen uitgevoerd, ook op zaterdagen en koopzondagen om 10.30, 16.30, 21.00 en 23.00 uur. Ook in 2008 zullen er regelmatig tellingen worden uitgevoerd. Als daartoe aanleiding is (parkeerdruk hoger dan tachtig procent) wordt via een enquête aan wijkbewoners gevraagd of zij parkeerregulering willen.

Basserhof
De enige zone waar de parkeerdruk wel is toegenomen is de zone Basserhof. Het terrein tussen de bioscoop en de woningen aan het Basserhof is een blauwe zone, waar maximaal twee uur met een parkeerschijf mag worden geparkeerd. Dat wordt in maart opnieuw ingericht, waarna er betaald parkeren wordt ingevoerd. Verwacht wordt dat de parkeerdruk in de Basserhof dan verder zal toenemen. Hier zou een enquête kunnen worden gehouden.

Ondernemers
Ondernemers in Middenwaard kunnen per gagage maximaal twee parkeerabonnementen per adres aanschaffen. Daarmee kan de hele dag worden geparkeerd in een van de parkeergarages

13-2-2008