Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave woensdag 13 februari

* VERNIELERS AANGEHOUDEN
ROTTERDAM-NOORD - De politie heeft vier minderjarigen aangehouden nadat ze een spiegel hadden vernield van een auto. Dinsdagavond rond kwart over tien kreeg de politie melding dat een oplettende bewoner achter vier jongeren aan zou zitten die vernielingen hadden gepleegd aan een auto die geparkeerd stond aan de Kastanjesingel. Een 47-jarige Rotterdammer hoorde het geluid van de vernieling en zette de achtervolging in. Gewaarschuwde politiemensen hebben het viertal aangehouden en overgebracht naar een politiebureau voor nader onderzoek. De verdachten, twee 16-jarige jongens uit Pijnacker en Rotterdam en twee 17-jarige Rotterdammers zijn ingesloten voor nader onderzoek.


* SNELHEIDSOVERTREDER RAAKT RIJBEWIJS KWIJT

SCHIEDAM - De politie heeft van een snelheidsovertreder het rijbewijs ingenomen. Dinsdagavond rond kwart voor negen zagen surveillerende politiemensen een bestuurder rijden op de A4 ter hoogte van Schiedam die 157 km/uur reed, waar 100 is toegestaan. De agenten namen daarop het rijbewijs in van de 22-jarige jongen uit Hellevoetsluis.


* MILIEUOVERTREDER BEKEURD
ROTTERDAM-CENTRUM - De politie heeft een man bekeurd die verfresten weggooide in een put. Dinsdagmiddag rond vier uur zag een medewerker van de afdeling Cameratoezicht dat een man verfresten in een put gooide aan de Van Speykstraat ter hoogte van de Nieuwe Binnenweg. Gewaarschuwde politiemensen controleerde de 23-jarige man uit Kapellen. Hij kon geen identificatie overleggen en is daarop aangehouden en overgebracht naar een politiebureau. Aangezien de verdachte in het buitenland woont, diende hij directe de boete te betalen van 310 euro.


* KENTEKENBEWIJS INGEVORDERD
ROTTERDAM-WEST - De politie heeft het kentekenbewijs van een auto met diverse gebreken ingenomen. Surveillerende agenten hebben een man staande gehouden en controleerden de auto van een 22-jarige man uit 's-Gravenhage. De man maakte een verkeersovertreding en had opgetrokken met veel geluid en piepende banden. Daarnaast maakte de auto veel geluid, had het de verkeerde verlichting, zat er speling bij de stuurkolom, waren er zwarte uitlaatgassen te zien en zat de stroomkabel los in de motorkap. De bestuurder verklaarde dat hij elke dag een liter motorolie moest bijvullen in het motorblok. Agenten namen het kentekenbewijs van het motorvoertuig in.


* VERDACHTE VOOR AUTOINBRAAK AANGEHOUDEN
ROTTERDAM-ZUID - De politie heeft een man aangehouden die verdacht wordt van diverse auto-inbraken in Twingo's in de omgeving van Rotterdam-Zuid en Feijenoord. Woensdagochtend rond half vier zag een medewerker van de afdeling Cameratoezicht dat een man aan het rommelen was bij een telefooncel bij busstation Zuidplein. Hij was daarop weggereden in de richting van een bank-kantoor met een fiets. Gewaarschuwde agenten hielden daarop de man op de Middenbaan staande. De 32-jarige Rotterdammer had om het fietsstuur diverse tassen hangen. Daarin zat ondermeer twee autoradio's en inbrekerswerktuigen. Daarin zaten nog meer goederen die mogelijk van autoinbraken afkomstig waren. Hij is overgebracht naar een politiebureau voor nader onderzoek.


* MAN AANGEHOUDEN NA ACHTERVOLGING
ROTTERDAM-WEST - De politie heeft een man aangehouden die na een achtervolging achterhaald kon worden. Surveillerende politiemensen controleerden in de nacht van dinsdag op woensdag rond middernacht een bestuurder van een auto nadat hij een verkeersovertreding had begaan. Toen de man een naam opgaf, twijfelden de agenten aan de echtheid van deze identiteit. Toen ze aangaven dat de verdachte was aangehouden voor het opgeven van een valse naam, nam hij de benen. Na een korte achtervolging is de verdachte door het politiepersoneel gepepperd en overgebracht naar een politiebureau voor nader onderzoek. Bij de aangehouden man is een grote hoeveelheid geld aangetroffen. Ook de Douane en de Belastingdienst zullen in het onderzoek worden betrokken.