Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout 13-02

OOSTERHOUT NB, 13 februari 2008

Drie aanhoudingen bij ruiming twee hennepkwekerijen

OOSTERHOUT - De politie heeft woensag opnieuw twee hennepkwekerijgen geruimd. Daarbij zijn drie mensen aangehouden.

In een woning aan de Heinsiusstraat werd de 27-jarige bewoner en zijn 23-jarige vriendin uit Tilburg aangehouden. In het pand werden 80 moederplanten en 930 stekjes aangetroffen. In twee slaapkamers in een woning aan de Abdijstraat werden in totaal 274 moederplanten aangetroffen. Hierbij bleek er ook diefstal van stroom te zijn. De 22-jarige bewoner van het pand is aangehouden

Alle planten en bijbehorende apparatuur is in beslaggenomen en wordt vernietigd. De drie aangehouden verdachtens zijn weer in vrijheid; zij kunnen een proces-verbaal tegemoet zien en zullen zich later moeten verantwoorden.

De politie ruimt wekelijks gepland hennepkwekerijen. Daarnaast worden regelmatig plantages ontdekt tijdens de reguliere surveillances. Er wordt een hoge prioirteit aangegeven omdat kwekerijen vaak brandgevaarlijk zijn. Tevens is er dikwijls sprake van diefstal van elektriciteit en is er een relatie met georganiseerde misdaad.

Oosterhouter aangehouden na mishandeling ex-vriendin

OOSTERHOUT: Een 27-jarige Oosterhouter is dinsdagavond kort na 18.30 uur aangehouden wegens mishandeling van 20-jarige ex-vriendin uit Oosterhout. Tevens vernielde hij haar auto door er tegenaan te rijden. Het incident vond plaats op de parkeerplaats aan de Beneluxweg. Agenten konden de Oosterhouter aanhouden, omdat zijn ex na het incident naar het politiebureau aan de Europark was gereden, gevolgd door de verdachte. Hij is op het bureau ingesloten. De Oosterhouter kan het verbreken van de relatie door zijn ex kennelijk maar moeilijk aanvaarden.

Dronken automobilist aangehouden

WAALWIJK: De politie heeft bij een controle op de Stationsstraat een 40-jarige automobilist uit Heusden aangehouden wegens rijden onder invloed van alcohol. Dat gebeurde woensdagmorgen rond 03.30 uur. De man blies 480 ug/l, terwijl maximaal 220 ug/l is toegestaan. Hij kreeg een bekeuring van 390 euro en een rijverbod van vier uur. Daarna werd hij op vrije voeten gesteld.

Politie onderzoekt bedrijfsinbraak

OOSTERHOUT: Woensdagmorgen is omstreeks 01.50 uur ingebroken in een bedrijfspand aan de Elschot. De inbrekers hebben met een steen een raam van de directiekamer ingegooid. Er ziijn twee HP-beeldschermen en een digitale camera gestolen. De politie heeft een aangifte opgenomen en stelt een nader onderzoek in

Auto gestolen na woninginbraak

HOOGE ZWALUWE: Woensdagmorgen is omstreeks 06.15 uur een inbraak ontdekt in een woning aan de Zwaluwseweg. De dieven konden door op een stoel te klimmen bij een raamlicht kunnen komen dat op een kier stond. Al hengelend hebben ze het raam via de draaihefboom kunnen openen. Hierna zijn diverse ruimtes doorzocht. De inbrekers hebben onder meer een horloge en een portemonnee gestolen. Ook vonden ze de autosleutels van een zwarte Volkswagen Golf met het kenteken XD-VR-30 die voor de woning geparkeerd stond. Deze auto werd vervolgens ook gestolen. De politie heeft een aangifte opgenomen. De gestolen auto staat internationaal gesignaleerd.

Controle op inrijverbod in Hulten

HULTEN: De politie heeft gisteren gecontroleerd onder leiding van de wijkagent op het negeren van het inrijverbod op de Hultenseweg. De 29 overtreders werden staande gehouden nabij de Langenbergseweg. Ook werd nog een automobilist bekeurd die niet handsfree belde.

Auteur: Andre van den Hul