Gemeente Groningen


dinsdag 12 februari 2008:
Leerlingen Vrije school en wethouder Visscher onthullen kunstprullenbakken in Rivierenbuurt

Woensdag 13 februari om 10.30 uur onthult milieuwethouder Jannie Visscher samen met jonge kunstenaars van de Vrije School Groningen KUNST (prullen)bakken in de Rivierenbuurt.

Organiseer iets voor een goed doel en los een maatschappelijk probleem op. Dat was de opdracht die leerlingen van het voortgezet onderwijs van de Vrije School Groningen onlangs van hun docent Maatschappijleer kregen.

Eerst waren de leerlingen Astrid, Fiona, Sharah en Tess van plan om meer afvalbakken rond de school geplaatst te krijgen. Ondanks het een goed idee, vonden ze het `wel een beetje saai' om uit te voeren. Toen bedachten de vier meiden dat het veel leuker was om de afvalbakken aan de (lantaren)palen in de buurt van hun school in een nieuw jasje te steken. Opvrolijken dus en zo meer aandacht van de voorbijganger trekken. Zoiets van `hier hang ik, leuk om je afval in te gooien hè?!'

De vier gaven leerlingen van klas 3 en 5 van de basisschool de opdracht om een tekening te maken om de afvalbakken mee op te vrolijken. En dat deden ze!

Om het plan daadwerkelijk uit te laten voeren benaderden ze de beheerder van wijkpost Zuid van de Milieudienst. Deze was direct enorm enthousiast. Zestien tekeningen werden geselecteerd, gescand en op stickers geprint.

Onthulling KUNST(afval)bakken

De KUNST(afval)bakken worden door wethouder Jannie Visscher onthuld op woensdag 13 februari om 10.30 uur. Ze doet dit samen met de desbetreffende `kunstenaars' tijdens een wandelingetje langs de desbetreffende bakken in de Rivieren- en Stationsbuurt.

U bent van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn!