Gemeente Groningen



woensdag 13 februari 2008:
Nieuwe voorzitter en leden ouderenraad

Het college van B&W draagt de heer J.J. Mathijssen voor als voorzitter van de Ouderenraad. Hij volgt de heer B. den Ouden op die in september 2007 zijn zittingstermijn heeft beëindigd. Verder zijn zeven nieuwe leden voorgedragen aan de gemeenteraad om zitting te nemen in de Ouderenraad, ter opvolging van de leden wier termijn is afgelopen.

De heer J.J. Mathijssen is benoemd tot voorzitter van de Ouderenraad voor de periode van februari 2008 tot en met december 2010. De heer Mathijssen beschikt over ruime bestuurlijke ervaring en een uitgebreid netwerk. De heren J.K. Berends, H. Hamming, A. Koevoets en J. Marrink zijn benoemd tot lid van de Ouderenraad voor de periode van januari 2008 tot en met december 2010. De heer R. Brugman is herbenoemd als lid van de Ouderenraad voor de periode van januari 2008 tot en met december 2010. De heren C.W. Versteeg, O. Oosterhof en A. Hafez zijn benoemd tot lid van de Ouderenraad op voordracht van het Stedelijk Overleg Ouderenbonden Groningen (SOOG) voor de periode van februari 2008 tot en met december 2010.

De ouderenraad heeft als taak het college van B&W en de gemeenteraad gevraagd en ongevraagd (schriftelijk) advies te geven over allerlei zaken die betrekking hebben op het ouderenbeleid. De ouderenraad bestaat uit minimaal 12 en maximaal 16 leden en een onafhankelijk voorzitter, die op voorstel van college van B&W door de gemeenteraad worden benoemd. De helft min een van de leden wordt voorgedragen door het SOOG, de overige leden worden vrij geworven. De minimumleeftijd is 50 jaar en men moet minstens één jaar in de gemeente Groningen wonen om voorgedragen te kunnen worden. De leden worden benoemd voor een periode van 3 jaar en kunnen daarna eenmaal herbenoemd worden.