Gemeente Haren

Kwaliteitsverbetering landgoed Huis te Glimmen - Werkzaamheden gestart

13/02/2008

Op woensdag 30 januari heeft de gemeente samen met Staatsbosbeheer, Landschapsbeheer Groningen en Stichting tot het behoud van Particuliere Historische Buitenplaatsen een inhoudelijke toelichting gegeven op de plannen die een kwaliteitsverbetering van landgoed `Huis te Glimmen' moeten bewerkstelligen.

De betrokken partijen hebben een plan opgesteld omdat er een teruggang in kwaliteit is waar te nemen van het parklandschap. De aanwezigen op de avond hebben over het algemeen positief gereageerd op de plannen.

Er vinden in de komende twee jaren verschillende werkzaamheden plaats op het landgoed dat ook beter bekend is als het Quintusbos. De eerste werkzaamheden aan de oprijlaan, die Staatsbosbeheer en Landschapsbeheer Groningen uitvoeren, zijn deze week gestart. De werkzaamheden bestaan uit het verwijderen van de onderbegroeiing van de laan. Hiermee wordt het zicht vanaf de laan op de omliggende weilanden teruggebracht. In de laan staan een aantal bomen die in een slechte conditie verkeren. Het kappen van de bomen is noodzakelijk wanneer deze te veel gevaar opleveren. Dit wordt per boom bekeken.

Daarnaast zal de gemeente de parkeergelegenheid verplaatsen. Nu is de parkeerplaats nog gelegen op een oorspronkelijk pad aan de rand van het Quintusbos. Om het pad te kunnen herstellen, realiseren we parkeervoorziening in de berm aan de Rijksstraatweg. De bestaande parkeervoorziening aan de kant van het Quintusbos verlengen we met 50 meter zodat het aantal parkeerplaatsen gelijk blijft.