Gemeente Haren

Structuurvisie -Meerweg ontwikkeld Meer- Inspraakprocedure

13/02/2008

Op 29 januari jl. hebben burgemeester en wethouders ingestemd met het voorontwerp `Structuurvisie Meerweg ontwikkelt Meer'. De Structuurvisie is het vervolg op de in november 2006 door de gemeenteraad vastgestelde `Kadernota Ontwikkeling Meerweg'.

Begrenzing plangebied
De Structuurvisie heeft betrekking op het gebied rond de Meerweg, aan de zuidzijde van het Paterswoldsemeer. Het visiegebied wordt globaal als volgt begrensd: aan de zuidzijde door de dijk langs het Friescheveen, aan de westzijde langs de gemeentegrens van Haren, de Woldweg, tot achter het Familiehotel Eelde-Paterswolde. Aan de oostzijde loopt het visiegebied tot het Noord-Willemskanaal, aan de noordzijde loopt de grens parallel aan de Meerweg tussen Familiehotel en het Noord-Willemskanaal.

Inhoud voorontwerp-structuurvisie
In het voorontwerp `Structuurvisie Meerweg ontwikkelt Meer' zijn de ruimtelijke en programmatische doelstellingen zoals die in de Kadernota zijn verwoord nader uitgewerkt voor drie deelgebieden:
* De westflank (het gebied rondom jachthaven Zuidwesthoek);
* De zuidflank (de Meerweg zelf);

* De oostflank(het gebied rondom camping Friescheveen).

Doel van de voorgenomen ontwikkeling van de Meerweg zoals verwoord in het raadsbesluit van 31 oktober 2005 is:

1. het realiseren van een levendig waterfront met voldoende functies op het gebied van recreatie, horeca en wonen;
2. herstel van de historische uitstraling en grandeur van de zuidkant van het meer met respect voor de natuurlijke omgeving;
3. versterking van het publieke domein;

4. een aantrekkelijke en veilige woon- en verblijfsomgeving.

In de visie is tevens opgenomen de toekomstige ontwikkeling van een ecologische of een zgn. natte robuuste verbinding tussen de noord- en de zuidkant van de Meerweg als onderdeel van de robuuste verbindingszone Noordelijke Natte As.

Inspraak
Het Voorontwerp is tot stand gekomen in veelvuldig overleg met ondernemers en bewoners. Het Voorontwerp wordt nu in overeenstemming met het bepaalde in afdeling 3:4 van de Algemene wet bestuursrecht en in de Inspraakverordening van de gemeente Haren ter inzage gelegd.

Terinzageligging/Indienen inspraakreacties
Het voorontwerp `Structuurvisie ontwikkelt Meer' ligt ter inzage met ingang van 18 februari 2008 tot en met 28 maart 2008 tijdens kantooruren bij de balie van de afdeling Publiekszaken in het gemeentehuis en tijdens de openingsuren in de Bibliotheek in Haren. Ingezetenen en belanghebbenden worden in de gelegenheid gesteld gedurende deze termijn schriftelijk te reageren op het Voorontwerp. U kunt eveneens gedurende de genoemde termijn mondeling reageren nadat u een daarvoor een afspraak hebt gemaakt met de heer W. Schwertmann, telefoonnummer 5339928 of mevrouw I. Ousema, telefoonnummer 5339957.

De tekst van het voorontwerp is via nevenstaande link in te zien, of te downloaden.

Vervolgtraject
De reacties zullen door burgemeester en wethouders worden beoordeeld en zo mogelijk leiden tot aanpassing van het voorontwerp. Na het besluit door burgemeester en wethouders inzake het verwerken van de ingekomen inspraakreacties zal het ontwerp `Structuurvisie ontwikkelt Meer' (inclusief de ingekomen inspraakreacties) ter vaststelling worden aangeboden aan de gemeenteraad.