Persberichten 13/02 middag

Regio, 13-02-2008

Rijnburg Ramkraak parfummeriewinkel Onbekenden pleegden woensdag 13 februari rond 03.35 uur een ramkraak bij een parfummeriewinkel aan de Anjelierenstraat. Met een aan de Koningin Julianlaan gestolen auto werd de pui van de winkel vernield. Diverse parfummerie-artikelen werden in een auto geladen waarna werd weggereden. Deze vluchtauto bleek eveneens gestolen te zijn en werd aangetroffen op het Willem Alexanderplantsoen. De politie heeft de zaak in onderzoek. Van de daders ontbreekt tot op heden nog ieder spoor.

Leiden Verdachten van diefstal fiets aangehouden De politie heeft woensdagmorgen 13 februari twee mannen uit Leiden van 41 en 44 jaar aangehouden. Een getuige had de politie gemeld dat de twee bij de Jan Vossensteeg bezig waren een fiets te stelen. Ze waren vertrokken in de richting van de Haarlemmerstraat. Op de Nieuwstraat trof de politie de twee aan. Beiden zijn voor het onderzoek ingesloten.

Leiden Snelheidscontrole Dinsdag 12 februari heeft de politie tussen 15:30 en 20:15 uur een snelheidscontrole gehouden op de Plesmanlaan. Zowel in het ingaande als op het uitgaande verkeer is gecontroleerd. Van de 6030 gecontroleerde voertuigen reden er 1037 te hard. De hoogste snelheid bedroeg 109 km per uur. De overtreders kunnen binnenkort een schikkingsvoorstel van het CJIB in de bus verwachten. De politie controleert op de Plesmanlaan omdat deze in in de aanrijdingen top 5 van Leiden staat.

Leiden Diefstal uit woning Op een nog onbekende wijze zijn er woensdag 13 februrari russen 02.00 en 10.30 uur enkele goederen, waaronder een fotocamera en gitaar, uit een woning aan de Gortestraat gestolen. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Leiderdorp Auto-inbrekers zijn vaak gelegenheidsdieven In Leiderdorp wordt er nog met regelmaat ingebroken in een auto. De laatste vier weken was het elf keer raak. Tijdens het opnemen van deze aangiftes signaleert de politie dat er nog steeds waardevolle spullen worden achtergelaten in autos. Waardevolle spullen oefenen een grote aantrekkingskracht uit op dieven, een auto-inbraak is dan ook vaak een gelegenheidsdiefstal. De politie roept automobilisten op om inbrekers niet in de verleiding te laten komen door waardevolle spullen in de auto achter te laten.

Autoradios, navigatie en laptops Autoradios blijken nog steeds in trek te zijn bij auto-inbrekers. Een toename is echter ook te zien bij navigatiesystemen of onderdelen daarvan. Een arm waaraan het navigatiesysteem wordt bevestigd wordt regelmatig aan de voorruit achtergelaten. Dit kan voor inbrekers reden zijn om op zoek te gaan naar verwante spullen. De politie adviseert autobezitters maatregelen te nemen. Dit kan door de steun van het navigatieapparaat te verwijderen, en te zorgen dat er geen afdruk op de ruit achterblijft. Ook kan een laptop die in een auto, al is het maar voor eventjes, wordt achtergelaten reden zijn om voor een dief om in te breken.

Bewoners kunnen helpen De politie vraagt bewoners bij verdachte situaties de politie te bellen. Als er bijvoorbeeld een onbekend persoon grote interesse heeft in geparkeerde autos, dan kunnen bewoners bellen naar 0900-8844. Het noteren van het signalement en eventueel een kenteken kan de politie verder helpen in het onderzoek. Getuigen van een inbraak worden gevraagd direct 1-1-2 bellen, zodat de politie snel ter plaatse kan zijn.

Hazerswoude Rijndijk Automobilste mist rotonde Een 63 jarige vrouw uit Alphen aan den Rijn heeft zich woensdagmorgen 13 februari rond 11.10 uur vergist in een rotonde aan de Rijndijk. Zij raakte van de weg en kwam met haar auto op de zijkant onder aan het talud terecht. Brandweer en ambulancepersoneel haalde de ongedeerde vrouw uit haar auto. De politie stelde drankgebruik bij haar vast en hield haar aan. Omdat de ademanalyse niet lukte liet de politie van haar een bloedproef afnemen. Het rijbewijs is van haar ingenomen. De politie maakt proces-verbaal op.

Alphen a/d Rijn Diefstal uit woning Op een nog onbekende wijze zijn er in de nacht van dinsdag 12 naar woensdag 13 februari enekele goederen gestolen uit een woning aan de Handelshof. Naast een mobiele telefoon, werden ook een polstasje en sleutels gestolen. Het tasje is teruggevonden terhoogte van de Chopinsingel en de sleutelbos op een parkeerplaats voor de woning. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Bergambacht Identiteit dode man bekend De man die zondag 10 februari rond 20.50 uur dood werd aangetroffen op een camping in Bergambacht is een 31 jarige inwoner van Schiedam. Dit heeft de politie bij onderzoek vastgesteld. Over de omstandigheden waaronder de man is komen te overlijden is nog niets bekend. De politie is bezig met het onderzoek.