Politie Zaanstreek-waterland

Nieuwsberichten woensdag 13 februari 2008

Zaanstreek-Waterland, 13-02-2008 o Pinpas gestolen, snelheid en jongens slopen auto.

Pinpas gestolen

Purmerend, 12 februari 2008, 14.33 uur

Een 83-jarige vrouw uit Purmerend is maandagmiddag het slachtoffer geworden van diefstal van haar pinpas. Terwijl de vrouw in een winkel met de pinpas betaalde heeft de dief waarschijnlijk gezien welke pincode de vrouw gebruikte. Vervolgens werd haar de pinpas afhandig gemaakt. Diezelfde dag is voor bijna achtduizend euro van haar rekening afgeschreven, door opnames in Purmerend, Rotterdam en in het buitenland.

Amsterdammer verdacht van oplichting

Zaandam, 12 februari 2008, 16.32 uur.

De politie heeft woensdagmiddag een 43-jarige Amsterdammer aangehouden, die met behulp van een vervalst legitimatiebewijs en bankpas probeerde een nieuwe pincode aan te vragen bij een bank aan het Ankersmidplein. De verdachte beweerde in opdracht te werken van een andere Amsterdammer, aan wie hij geld schuldig zou zijn.

Telefoon uit hand gegrist

Purmerend, 12 februari 2008, 16.41 uur

Een zestienjarige Purmerender liep gisteren in de Egstraat in Purmerend te luisteren naar muziek van zijn mobiele telefoon, toen een man op een fiets voorbij reed en hem de telefoon uit handen griste. De man, gekleed in spijkerbroek en zwart vest met capuchon, fietste hard weg.

Nuchtere bestuurders

Zaanstad, 12 februari 2008.

Op de Vincent van Goghweg in Zaandam heeft de politie dinsdagmiddag een alcoholcontrole gehouden. In totaal 307 bestuurders werden aan de kant gezet voor een blaastest. Geen van allen had teveel gedronken. Wel werden twee hardrijders en een bestuurder die door rood reed bekeurd. Op de IJdoornlaan in Landsmeer werd in de nacht van maandag op dinsdag ook op het rijden onder invloed gecontroleerd. Geen van de 44 gecontroleerde bestuurders had (teveel) gedronken.

47 km per uur te hard

Volendam/Katwoude, 11/12februari

Op de N247 (80 km per uur) in Katwoude werd dinsdagavond een hoogste snelheid gemeten van 127 km per uur. Tussen 18:45 uur en 21:30 uur passeerden ruim duizend bestuurders, uit beide richtingen, de radarauto. Acht bestuurders reden 20 km per uur of meer te hard.

Tijdens een snelheidscontrole op de Heideweg in Volendam werden maandag ook hoge snelheden gemeten. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 90 km per uur. Vijftien automobilisten reden 20 km per uur of meer te hard.

Van in totaal 1507 voertuigen de snelheid gemeten. Hierbij werd gebruik gemaakt van een onopvallende radarauto.

Veel te hard

Monnickendam, 12 februari, 09:30-12:00 uur

Tijdens een snelheidscontrole op de Oosterweg (60 km per uur) werd dinsdagochtend een hoogste snelheid gemeten van 100 km per uur. Een kwart van alle automobilisten die in de richting van Purmerend reden, hield zich niet aan de snelheid. Vijf bestuurders hadden 100 km per uur op de teller staan. Eén van hen was dubbel in overtreding want de hardrijder negeerde tevens een inhaalverbod. Alle vijf de overtreders zullen binnenkort een brief van de officier van justitie ontvangen.

Op de Bernhardlaan in Monnickendam werden dinsdagochtend ook hoge snelheden gemeten: vier bestuurders reden meer dan 20 km per uur te hard.

Jongens slopen auto

Zaandam, 12 februari 2008, 16.41 uur.

De politie heeft drie jongens van 14, 15 en 16 jaar aangehouden op verdenking van vernieling van een personenauto. De auto stond op een afgesloten terrein aan het Vurenhout in Zaandam. De ruiten en spiegels waren stukgeslagen, een van de jongens liep over de motorkap heen en een pot verf was in de auto leeggegooid. De eigenaar van de auto zag op afstand de jongens rond zijn auto, vertrouwde de zaak niet en belde de politie. Agenten konden de jongens in de kraag vatten en aanhouden. Op een mobiele telefoon van één van de verdachten werden filmbeelden aangetroffen van enkele vernielingen aan de auto waardoor de bewijsvoering aanmerkelijk vereenvoudigde.

Mishandeling en GHB

Zaandam, dinsdag 12 februari 2008.

De politie heeft een 30-jarige Zaandammer aangehouden als verdachte van bedreiging, mishandeling en handel in het verdovend middel GHB. Op 7 januari werd aangifte bij de politie gedaan door een 27-jarige man uit Zaandam. Hij zou enkele dagen eerder bezoek hebben gehad van twee mannen en met een vuurwapen zijn bedreigd en mishandeld. Op de dag van de aangifte kreeg hij weer één van de mannen aan de deur. Uit nader onderzoek bleek dat de aangehouden verdachte vermoedelijk handelde in GHB. Er wordt proces-verbaal gemaakt van de strafbare feiten. De verdachte werd ingesloten en in verzekering gesteld. De identiteit van de tweede verdachte is nog onderwerp van onderzoek.

Getuigen mishandeling gezocht

Purmerend, dinsdag 12 februari 2008, 19:50 uur.

De politie is op zoek naar getuigen van een mishandeling die plaatsvond op dinsdagmiddag rond half zes op de Van Osweg. Een 54-jarige automobilist uit Purmerend werd ter hoogte van de Egstraat bij het basketbalveld klemgereden door een man in een blauw metallic kleurige sportieve auto. De man zou eerst op de zwarte Mazda 323 van het slachtoffer hebben geslagen, geprobeerd hebben de man uit zijn auto te trekken en hem vervolgens hebben geslagen. De dader zou ongeveer 20 jaar oud zijn, blond kort haar hebben en ongeveer 170 cm lang zijn. De aangever heeft in het ziekenhuis een zevental hechtingen in zijn lip gekregen. Getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie via 0900-8844.