Politie Midden- en West Brabant

District Breda 13-02

BREDA, 13 februari 2008

Man aangehouden na vondst hasj en geld

BREDA: De politie hield op dinsdagmiddag een auto staande op de Academiesingel, omdat de bestuurder een rood verkeerslicht negeerde. Op de Belcrumweg bracht de man zijn voertuig tot stilstand. De 23-jarige man uit Breda gaf toe door rood te hebben gereden. Bij controle van zijn auto bleek hij in bezit van ruim 190 gram hasj en een aanzienlijk geldbedrag. De goederen zijn in beslag genomen. De man is aangehouden en in verzekering gesteld.

Man aangehouden na vondst hennepkwekerij

BREDA: De politie heeft op woensdagochtend een 57-jarige Bredanaar aangehouden in verband met een hennepkwekerij in zijn woning aan de Wilgenbroek. In de woning 325 hennepplanten en bijbehorende apparatuur. De kwekerij is geruimd en alles is in beslag genomen ter vernietiging. De verdachte is verhoord mbt de kwekerij. De politie vond de kwekerij na klachten van overlast uit de buurt.

Politie arresteert verdachte van overval

BREDA: Op dinsdagavond is omstreeks 23.45 uur een poging tot overval gedaan op een tankstation aan de Graaf Engelbertlaan. De pompbediende stond achter de kassa, toen een man naar hem toe kwam en geld eiste onder bedreiging van een mes. De pompbediende weigerde geld af te geven en de man liep weg. De politie werd gealarmeerd. Deze kon met behulp van een uitgebreid signalement om 23.55 uur een 40-jarige man uit Hulst aanhouden op de Dr. Batenburglaan. Hij was bij zijn aanhouding in bezit van een mes. Dit, en enkele andere goederen zijn in beslag genomen.

Een man die stond te tanken op dat moment was getuige van de overval. Ook hij belde direct na de overval de politie en gaf aan welke kant de man op was gelopen. De getuige zag de dader gevaarlijk de weg oversteken, net nadat hij het tankstation had verlaten.

De politie heeft aangifte opgenomen van de pompbediende en een verklaring opgenomen van de getuige. Ook zal men een sporenonderzoek verrichten.

Man aangehouden voor huisvredebreuk

ACHTMAAL: De politie hield op dinsdag tweemaal een 30-jarige man zonder vaste woon-of verblijfplaats aan. 's Middags werd er melding gemaakt van een dronken man op het station Prinsenbeek. De man bleek erg dronken te zijn en is na ontnuchtering en onderzoek door een GGD-arts in vrijheid gesteld. Enkele uren later werd hij aangehouden voor huisvredebreuk. De man, die een kamer bewoonde in een huis aan de Buntweg, was eerder deze week voor het overtreden van de huisregels de deur gewezen. Hij kwam echter terug en brak in bij de woning. De eigenaar van de woning deed aangifte van huisvredebreuk, waarop de politie de man in de woning aanhield. Hij is ingesloten.

Fietser beroofd

BREDA: Een 18-jarige man uit Breda fietste op dinsdag om 23.10 uur over de Ruiseledestraat, toen er plotseling een onbekende man voor zijn fiets sprong. De fietser werd door meerdere personen van zijn fiets getrokken en bedreigd met een mes. Hierna eiste men zijn geld en gingen de onbekenden er vandoor met o.a. zijn mp3-speler. Van het slachtoffer is aangifte opgenomen en de politie stelt een onderzoek in.

Snelheidscontrole

BREDA: De politie hield op dinsdag een snelheidscontrole aan de Nieuwe Kadijk. Tussen 15.15 uur en 22.20 uur zijn 8650 passanten gecontroleerd. Hiervan waren er 2 in overtreding. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 89 km/u, terwijl hier een maximum van 70 km/u geldt.

Man aangehouden in verband met hennepkwekerij

SPRUNDEL: De politie hield op dinsdagmiddag een 33-jarige man uit Sint-Ten-Node aan. De politie trof op dinsdagochtend een kwekerij aan op de zolder van een woning aan de Anna Leonorastraat. Hier stonden 153 hennepplanten met bijbehorende apparatuur. Deze zijn in beslag genomen. Er was geen sprake van diefstal van stroom. De verdachte wordt ervan verdacht zorg te hebben gedragen voor de kwekerij.

Politie houdt dief op heterdaad aan

BREDA: Een 38-jarige man uit Breda is aangehouden voor diefstal. Surveillerende politiemensen zagen hem dinsdagmiddag vanaf een bouwterrein aan de Leuvenaarsstraat bouwmateriaal wegnemen. Hij is op heterdaad aangehouden. Na verhoor is hij met een dagvaarding in vrijheid gesteld. Van de gedupeerde is aangifte opgenomen.

Auteur: Inge Rijgersberg